Ha szembe jönnek veled az utcán, te kerülöd ki azt, aki a te 'sávodban' mozog, vagy mész tovább egyenesen, és megvárod/elvárod, hogy a másik kerüljön ki?
Azért kérdezem, mert ma történt meg velem ez az eset: a buszmegállóhoz egy füves területen keresztül visz az út, elég hosszan, ami ma az eső miatt eléggé elsarasodott, és csak egy kb. 40 centis betonozott sávon lehet közlekedni ilyenkor, ha nem akarunk a sárba süppedni. Mivel reggel még szép idő volt, nem sárba vagy esőre való cipőt húztam, hanem fehér balerina cipőt. Éppen jövök haza ezen a keskeny beton sávon a sár közepén, amikor látom, hogy jön velem szembe egy 30-40-es hölgy gumicsizmában. Lelassítottam, remélve, hogy kikerül és nem nekem kell majdnem mezítláb a sárban tapicskolni, hiszen neki ott a csizma. De nem így történt, hanem lecövekelt a kis út közepén, várva, hogy majd én kikerülöm. Hát most az egyszer nem tettem. Álltunk egymással szemben egy darabig, aztán káromkodva kikerült.
Ti mit tettetek volna?
huszonéves lány
Ha megállt volna velem szemben, én megkértem volna, hogy ő a gumicsizmájában lépjen le. Ha normális, megérti, ha nem, akkor nem mozdultam volna tovább. Udvariasságból sem fogok egy megfázást kockáztatni olyannal szemben, aki az időjárásnak megfelelően van öltözve.
24N
Hát, az attól függ. Lejtőn lefele szinte mindig kikerülöm, aki szembe jön. Idősebbet mindig, kismamát mindig. Biciklisnek utat engedek, mert én is elvárom hasonló helyzetben, nem biztos, hogy ki tud kerülni, vagy tud kacskaringózni. Idősebb férfinál felmérem, mennyire tűnik jólneveltnek (volt már idősebb bácsi, aki megtorpant, és előreengedett, pedig én félreálltam, de ő nagyon illemtudó volt), és a tapasztaltak fényében cselekszem, de többnyire elvárom, hogy kikerüljön. Ha a járda egyik felén mennek oda, a másik felén pedig visszafelé, akkor azt az egyet, aki szembejön a forgalommal, majd bolond leszek kikerülni, függetlenül a korától, inkább visszakényszerítem a saját sávjába.
Jelen, felvázolt esetben bizotos kihúzódtam volna a beton szélére, és behúzom a hasam, mutatva a keskeny kis helyet a szemben jövőnek, hogy megértse, nem akarok a sárba lépni, mert ez nem az illemről szól, hanem prakticitási szempont.
Amúgy engem is irritál, ha valaki azt gondolja, minden jár neki, mert öreg, és képes hozzám odajönni a gyerekekkel dugig tömött buszon, hogy pont én adjam át neki a helyemet. Én 33 leszek az idén, okés, hogy kinézek kb. 25-nek, de sok, még 25-nél fiatalabb is ül, és engem néz lúzernek, mert a kölykökre nem mer rászólni? Ha akar valamit, tapossa ki. Én előreengedek mindenkit a buszra felszálláskor, nehogy valaki azzal vádolhasson, azért furakszom, hogy leülhessek, és elég rendesen belém verték az illemet, úgyhogy minden tettemet ennek tudatában mérlegelem. Nekem nem mondhatja senki, hogy udvariatlan vagyok. A gyerekeket nem tájékoztatják az illem felől, azokért nem vagyok felelős. Legszívesebben már le sem merek ülni, nehogy valaki lustasággal vádoljon meg, ahelyett, hogy valamelyik gyereket felállítaná.
hát én se kerültem volna..lehet hogy az illem az idősebbeknek kedvez..de nehogymár bevállaljunk egy felfázást és több órás cipőpucolást (ha egyáltalán ki lehet pucolni, és nem megy tönkre) az illemért...ez mien már? jól tetted hogy nem kerültél.:)
20/l
ez a kikerülés kölcsönös általában. ha valaki nagyon arrogánsan törtet akkor én sem állok félre, ha meg egy 4-5 fős cigányhorda jön szembe a járda teljes szélességében, direkt szétlököm őket ha nem állnak félre
40/F 195cm,115kg
Egyet értek veled, én se léptem volna le a sárba, csak azért, h egy időjárásnak megfelelően öltözött személy elcsámpázzon ott, ahol nekem lenne sokkal kedvezőbb. Illem, ah! Ugyan már!
A nyugdíjasok se tudnak az illemről, legtöbbször. És akkor még az van, h "jaj, ezek a mai fiatalok".
Meg amikor látszik, h semmi baja, mögöttem is vannak üres helyek, erre ő megáll mellettem, elvárva, h átadjam a helyem a buszon. Még mit nem!
Egyszer velem történt egy ilyen: Megyek a járdán, szembe jön 2 nyugdíjas, önfeledten beszélgetve az unokák hülyeségéről, hímzésmintákról, és sütireceptekről. Egymás mellett. Én jövök ugye szemben. Gondoltam, bakker, majd szépen bemennek egymás mögé, és elférünk a járdán. Hát hogyne. Úgy közeledtek, h látszott, eszükben sincs libasorban menni. Szabályosan el kellett ugranom előlük, különben eltapostak volna -.-
9.30
De szívesen megnézném egyszer a fent vázolt helyzetet... szép elégtétel lenne... én olyankor inkább átmegyek másik kerületbe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!