Mennyire értesz egyet azzal, hogy minden ember egyenlő?
Azt is leírhatod, hogy miért, de csak ha szeretnéd.
Mindenkinek meg kell(ene) adni az esélyt, hogy megmutassa, mennyit ér, de vannak olyanok, akik nem érdemlik meg, hogy egyenlőként kezeljük őket a normális, tisztességes emberekkel.
2010. máj. 11. 18:53
Szerintem nem szorul kulonosebb magyarazatra, hogy miert, de minden normalis ember ugy gondolja, hogy minden ember egyenlo. Lehet, hogy valaki feher vagy fekete emberkent a sajat kozegeben felsobbrendunek hiszi magat, de mashol mar kisebbsegben lenne, neki kellene alkalmazkodnia tobbet. Minden ember egyenlo vallastol, rassztol, nemtol fuggetlenul. Mindenhol vannak okos, kedves, jo emberek, es ennek az ellentete is igaz. Igy nem lehet egy csoportrol sem kijelenteni, hogy az csak rossz vagy csak jo. Egyik sem all a masik felett.
2010. máj. 11. 19:12
Szerintem minden ember egyenlő a születésekor. Ezt viszont később a cselekedeteivel könnyen megváltoztathatja...
2010. máj. 11. 19:30
Már hogy lenne egyenlő minden ember a születésekor?
Ez egy kommunista ideológia, ajánlom figyelmedbe olvasásra az Állatfarmot, remek mű, ami az 1950-es években íródott pont erről.
2010. máj. 11. 19:36
Igaz, nem egyenlő, de annak kellene lennie =) Egyenlőként kezelendő.
2010. máj. 11. 19:36
Minden ember születésétől fogva fogva egyenlő. Ez az egyenlőség tanulással borítható fel. Tehát fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül az ember egyenlő- te meg én egyenlő jogokkal és esélyekkel jöttük a világra, ám ha te mondjuk tanulás révén orvos vagy ügyvéd leszel, én meg sz**ok a tanulásra és egy narkós alkesz leszek, nyilván nincs már egyenlőség... Szerintem ez így kellene legyen, de sokszor nem így van, mert mondjuk egy átlag roma gyerek (nem vagyok rasszista, ezért kerülöm a "cigány" szót :)) segélyből élő, lusta, nemtörődöm szülőkhöz érkezik, nyilván nem olyanok az esélyei, mint annak az újszülöttnek, akinek tisztességes, becsületes, szerető szülei vannak, mert kitől tanulna a gyerek, ha nem a szülőktől? Az előbbinek nincs annyi esélye, hogy felnőtt korában ugyanannyit érjen, mint az utóbbi.
2010. máj. 11. 21:21
Egyetértek az előttem hosszászólóktól, a fiatal romákat akik rossz családba születtek nagyon sajnálom, mert ismerek olyan romákat akiket magyar szülö fogadott örökbe és gimnáziumba 4-5-ös tanulók! Ez mind neveltetés kérdése...
De viszont nem tartom megoldásnak azt se hogy az összes romagyereket az iskolában egy kupacba teszik vagy már eleve, az ovodából az első ut a kisegitő iskola mert ő cigány... na ilyenkor már nem indulnak egyenlő eséllyel mint a többi!
2010. máj. 12. 09:16
na egyből cigányoztok, holott minden népcsoportban vannak ingyenélő tanulatlan egyedek, ami jó részben a többség hibája is.
Bandigyerek
2010. máj. 12. 10:14
és aki egy afrikai országba születik, ahol az átlagéletkor 18 év és a lakosság 90%-a 15 év alatti? Nehogy már egyenlő kilátásokkal induljunk az életbe.
Igen magyarországon valóban mondhatjuk kbegyenlnek születünk, aztán eldől később, de a világra ez nem igaz.
2010. máj. 12. 12:44
Nem tudom hogy van pontosan, de valami hasonló:
" Vannak akik szépnek, gyönyörünek vagy okosnak születnek. Van aki erösnek, és van aki gyengének, csúfnak, ostobának. Az emberek nem egyenlöek."
puff, igy olvasva nem adja át a lényegét, de videon nagyon jó volt.
2010. máj. 12. 18:42
Kapcsolódó kérdések:
Hogylehet, az, hogy, néztem, youtubon, videókat, meztelen, futásokkal, és, a, sok, ember, nézi, őket pl, szülők, gyerekekkel?