Miért ilyen a foguk (japánok)?
Már 5 éve kint élek japánban, és azt vettem észre, hogy rengeteg nőnek a fogai nem szabályosak, szóval nem rosszak, csak elkéne egy fogszabályzó.
Otthon is tapasztaltam ezt, de nem ilyen nagy mértékben.
Mitől lehet ez?
Azért mert ott nincs olyan, hogy csak a szabályos fog a szép.
Náluk ez is teljesen elfogadott, mert aranyos, fiatalos, meg ilyenek.
Yaeba a neve egyébként.
Nem értem, hogy miért itt kérdezed meg, ha 5 éve már ott élsz.
Angolul és japánul is találsz rengeteg magyarázatot, gondolom még magyarul is.
Azért van, mert ha megfigyeled, a japánok arcának egyik jellegzetessége a kis állkapocs. Nem sok széles állú japán van. Ugyanakkor a fogaik száma ugyanúgy 32, ezért sokkal több lesz közöttük, akinek egyszerűen nem fér el egy sorban a foga.
A fogszabályozás mostanában egyre nagyobb divat náluk. Hogy eddig miért nem terjedt el, annak pedig az az oka, hogy náluk a sok szépítkezés, vagy az arc hibáinak korrigálása (nem csak a fogszabályzás, de az anyajegy eltávolítás is ilyen) hiúságnak számít, illetve az jön le belőle, hogy "jobb akar lenni, mint mások".
Emiatt sokan húzódoztak tőle, és inkább együttéltek az adottságaikkal. Mostanában viszont a kusza fogak egészégre gyakorolt hatását előtérbe hozva a legtöbb szülő szabályoztatja a gyereke fogát. Nyilván az esztétikai szempont is igenis sokat számít, mert amíg igaz, hogy van néhány japán idol, aki direkt a kusza fogaival "cuki", de ha amúgy egy átlagos lányról (vagy fiúról) van szó, a kusza fogak Japánban sem szépítenek rajta, hanem rontanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!