Miért kell elítélni, egy kalap alá venni minden romát? Miért kell kiközösíteni őket, még akkor is ha ők beilleszkedésre képesek lennének?
Az élet nagy kérdései...
Miért kell minden arabot terroristának tartani? Miért kell elítélni minden meleget, mikor ők elfogadják a heterokat? Miért tartanak minden nőt kevésbé kompetensnek azonos pozíciójú férfi társaiknál?
Egyébként az a legsajnálatosabb, hogy ilyen értelemben sokszor visszafelé halad a világunk mostanában.
A cigányok 1% sem értékes ember. Mindenki beszél arról, hogy vannak normálisak, mikor se én, se egyik ismerősöm sem ismer ilyet. Persze, vannak egyetemet végzettek köztük, de kérdezem én, te mennyit láttál? És vajon mennyi bűnöző, ingyenélő, beilleszkedni képtelen cigányt láttál? Nagyon kíváncsi lennék egy arányszámra, de mégis, akik védik őket soha nem beszélnek ilyenekről.
Ha végigmész bármelyik aluljárón, bármelyiken, akkor több agresszív, részeg, vagy kéregető cigányt látsz amíg átsétálsz az aluljárón, mint amennyit összesen láttál felsőoktatásban, akkor mégis miről beszélünk?
Az meg, hogy romázzák őket egy szánalom. Ők cigányok, ez a megnevezésük, arról hogy a népük nevéhez hozzákapcsolódott egy negatív érzelem nem én tehetek hanem ők, és nekik kellene ezen változtatni, nem nekünk kitalálni új neveket rájuk.
Te miről beszélsz? Egyáltalán Magyarországon élsz? A magyarok mindent megtesznek azért, hogy a cigányok be tudjanak illeszkedni a társadalomba. Tudod mennyibe kerül ez nekünk? Mégis a cigányoknak ez sem elég, a 90%-uk minimum a könnyű pénzt szeretné, utálja a magyarokat és hálátlan. Egy normálisan működő országban már sirva szaladnának haza Indiába.
Aki meg szeretné valamire vinni az viszi is. Senki nem közösíti ki a normális cigányt (ha létezik ilyen). Azt hiszem mindenkinek ingyenes az általános iskola legalább, mégis alig várják, hogy leléphessenek bizniszelni...
Mégis ki a fszom hallott már olyanról, hogy egy cigány tanulni akart egy iskolában és a magyar gyerekek nem hagyták, csoportosan zaklatták, elvették a tízóraiját, stb. Komolyan, ha van ilyen akkor szívesen meghallgatom, mert ellenkező előjellel olvastam már ilyen sztorikat, tele van velük a net...
Kedves utolsó válaszadó!
Nagyin örülök neki, hogy személyemben végre találhatsz egy olyan cigány származású embert, aki igenis beszeretne illeszkedni. Másodéves mentőtiszt hallgató vagyok az egyik magyar egyetemen, mellette diák pénztárosként dolgozom egy hipermarketben, nem lopok, nem csalok mégis kapok megvető pillantásokat. Hozzáteszem sok hasonló helyzetű cigány fiatal van, hidd el létezik nem is csekély. Ha gondolod szívesen mesélek még privát üzenetben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!