Mi az előnye ezeknek az országoknak? Miert van különböző munkaórájuk?
(oktatás, munka, környezetvédelem. Stb)
-Finnorszag- keresgettem interneten es mindenhol az oktatast irták.
Nekem meg az lenne a kerdesem hogy mirt van a finneknek kevesebb munkaórájuk?
-Franciaorszag
-Olaszorszag
-Spanyolország
- Hollandia
-Ausztria
-Németország-ha jól tudom ők a munkárol hiresek.
-Anglia
-Románia
Elnézest az ekezetekert
Az a kérdés hogy miért jók a felsorol országok.
Mert nalunk magyaroknal mindent szidnak . rossz az oktatas rossz a munkaora rossz a fizetes stb.
Es hogy talaltam a finnekrol egy oldal ahol azt irtak hogy nagyon jo az oktatasi rendszer . Es hogy a tobbi orszagrol mi jot lehet elmondani?
Beleertve Magyaroszagot is.
Az előnyük összességében (Románia kivételével) az, hogy jól élnek. Mind máshogy kezdte, de a lényeg az, amit a finneknél olvastál. A felsorolt országokban aránylag jó az oktatás, ettől igényesek az emberek a saját, és a másik munkájára, ezáltal több értéket termelnek, amit eladva több kívánságukat tudják kielégíteni. A finnek sokáig szegények voltak, míg a múlt század hetvenes, nyolcvanas éveiben el nem kezdték fejleszteni az oktatási rendszerüket. Úgy tíz tizenöt év alatt felnőtt egy tanult generáció, akik igényesek voltak és sokat tudtak, ezért sokat képesek voltak megvalósítani. A finnek abban különlegesek, hogy felismertek valamit, szinte mindent ennek vetettek alá, és látványosan, 15év alatt elkezdtek kimászni a gödörből, újabb 10 év múlva felküzdötték magukat az elsők közé. És ezzel nem dicsekednek, csak teszik a dolgukat. A többi országnál ez sokkal hosszabb fejlődés eredménye volt.
Magyarországról e pillanatban olyan jót, aminek érvényesülő hatása is lenne a közeljövőben, nem lehet mondani. Rosszat annál többet.
Románia sokkal mélyebből kezdte 1990-ben, és jelenleg már sok területen utolért bennünket és elhúzóban van. Míg más területeken még nem ért utol bennünket. De ha minden így marad, 10 év múlva mindenben előttünk lesz. Egyes területeken sokkal. A kulcs ott is az oktatás, csak ott kuszábban valósul meg. Nálunk jelenleg az oktatást éppen leépítik, már majdnem nulla. A hatás persze ilyen területeken mindig 10-15 év múlva jelentkezik. A jó is, meg a rossz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!