Balkezes vagyok, és ugyan egyre ritkábban kell kézzel írnom, még mindig zavar, ha elmaszatolom a betűket. Szeretnék megtanulni jobb kézzel írni. Vettem egy elsős írás munkafüzetet kezdésnek. Van itt olyan, aki szintén felnőttként tanulta meg a "rossz kezét" használni? Milyen trükkök vagy módszerek vannak a szorgalmas gyakorláson kívül?
2017. jan. 11. 14:01
1/9 anonim válasza:
Nem szabad átszoktatni magad más kézre, ha balkezes vagy maradj is az. Itt találsz egy írást erről, ez ugyanúgy érvényes felnőttre is, nem csak gyermekre. [link]
Tegyél egy kis papírt a balkezed alá, így nem maszatolod el amit írtál.
2017. jan. 11. 14:09
2/9 Carragher_x válasza:
"Nem szabad átszoktatni magad más kézre"
Ez így ebben a formájában butaság, a belinkeld cikk sem a kérdező mostani élethelyzetéről szól.
Gyakorláson kívül egyébként nem hiszem, hogy van egyéb módszer is, mindenesetre arra ügyelj, hogy ne erőltesd túl a kezed.
2017. jan. 11. 14:37
3/9 anonim válasza:
Első vagyok, elég sokat tanultam erről az egyetemen fejlődéstanból, pszichológiából pont ebben a félévben. Mi úgy tanultuk felnőtt korban sem szabad az átszoktatás.
2017. jan. 11. 14:45
4/9 Carragher_x válasza:
S milyen indoklással? Csak mert amit linkeltél, annak semmi köze a kérdező élethelyzetéhez. Gyakorlatilag azzal egyenértékű a terve, mint amikor vki megtanulja a 10 ujjas gépírást.
2017. jan. 11. 14:59
5/9 anonim válasza:
Rengeteg ártalma lehet annak ha átszoktatod magad, csatlakozom az elsőhöz, bár én csak neten olvastam róla és főleg a lehetséges "eredmények" maradtak meg.
Kérdező: Én is balkezes vagyok és egyáltalán nem maszatolom el a betűket. Használj jobb tollat és keményebb (h jelzésű) ceruzát, attól függ mit használsz főleg. Tollból pl lehet kapni ilyen kb márkátlan, vékony hegyű tollakat, kb 130 forint egy darab és diákként fél tanévet kibírok eggyel. Azt nem lehet elmaszatolni, de pl egyszer volt radírozható tollam, az valami borzalmas volt.
Röviden, inkább íróezköszt válts mint kezet.
2017. jan. 11. 15:26
6/9 anonim válasza:
Kezdj el átszokni a másik kezedre, figyeld meg hogyan tudsz teljesíteni egy napi feladataidban és majd megérted, mennyire megzavarod vele a homloklebenyed működését.
2017. jan. 11. 16:10
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a figyelmeztetést. Érdekes, régebben azt olvastam, hogy pont ellenkezőleg, hasznos és frissen tartja az agyunkat, ha időnként a gyengébbik kezünket használjuk (pl. fogmosásnál, főzésnél stb). Azért közel sem írok annyit, mint egy iskolás, kb. az ünnepi képeslapok, gyors jegyzetek szintjén van a dolog.
2017. jan. 11. 16:18
8/9 anonim válasza:
Azt én is olvastam hogyha pl másik kézzel nosunk fogat, ilyesmik azok jók. Szerintem van benne valami, de az azért nagyon más mint teljesen átszoktatni magad másik kézre. Egyébként ha ténLeg ilyen keveset írsz kézzel, serintem akkor felesleges. Mondom, lehet úgy is írni bal kézzel hogy nem mosos el :) (0.5 hegyű toll pl, vagy felemeled kicsit a kézfejed)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!