Ha nem adsz adományt, a boltokban lévő gyűjtőknek akkor lenéznek?
Nem tudom, hogy lenéznek-e de nem is számít. Én is kis pénzből élek, emellett szerény mértékben, de szoktam adakozni több helyre is, a meghatározott módokon.
De a leszólítós-kéregetős adománygyűjtőknek nem adok. Egy részük úgyis szélhámos, mutat valami fiktív igazolványt egy nem létező szervezetről, vagy rosszabbik esetben létező szervezet nevével él vissza. Nyilván nem mindegyik, de ezt honnan tudná megállapítani egy olyan tájékozatlan járókelő, mint én.
Aztán azokból kiválogatják a jobbat, a többit talán odaadják annak akinek szánja az ember.
Ha segíteni akarsz valakin, azt mindig közvetlenül a rászorulónak kell adni, annak aki tényleg önhibáján kívül szegény. Az én adományom ne adják notórius munkakerülőknek meg segílykére 15 kölköt szülő alkesz láncdohányosoknak.
Én jó anyagi körülmények között élek, de soha nem adok senkinek aki elém áll, és szó szerint a képembe hajolva kéreget. Azonnal tovább megyek. De sokszor van olyan, hogy van egy nagy láda amibe nem pénzt, hanem vásárolt terméket lehet belerakni, és nem magánszemély hanem maga a bolt szervezi (pl: Asda). Ilyenkor rengeteg hasznos élelmiszert veszek, és adományozok. De legtöbbször azt szoktuk csinálni, hogy
Pl:
Nem messze az otthonunktól van egy speciális intézet ahol olyan gyerekek tanulnak akik valamilyen szinten betegek. Van egy tanárnő aki mindig összeírja, hogy mire lenne szükség a gyerekeknek. Most pl: egy olyan táblára van szükségük amire vetíthetnek is, és azok is láthatják akiknek rossz a szemük. A tábla nem olcsó, így komoly pénzösszeggel támogatom. Vagy személyesen szoktam elmenni a kutya- cica menhelyre, és rengeteg élelmiszert, játékot, fekhelyeket veszünk az állatoknak.
AZ ember szerintem örömmel ad ha nem erőltetik, és tudja, hogy az adománya, pénze tényleg oda megy akiknek adni akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!