Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » írtam egy sztorit, mi a...

írtam egy sztorit, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Link: [link]

2016. nov. 1. 10:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Az ötlet érdekes, de lenne pár tanácsom, hogy megfogadod-e őket, az rajtad áll :) Ne ijesszen el, hogy hosszú!

- Először is, még tőmondatokban írsz, gondolom ez az (egyik) első történeted, mivel idővel magadtól elhagyod ezt a szokást. Mivel rövidek a mondataid, megakasztanak az olvasásban, minden pont után úgy érzem, megállok egy kicsit és ez nagyon zavaró. Nyugodtan szedj egybe kettőt - de akár hármat is - és nézd meg, mennyivel könnyebben olvasható lesz. Például az első négy mondatodat átalakíthatod úgy is, hogy az első kettőt és a harmadik-negyediket egynek veszed, de akár az első hármat is egy mondattá teheted.

- Másodszor is: a számokat a szövegbe betűvel írd, mivel a kettő mégiscsak jobban beleillik a szövegbe mint a 2, nem? Legalább egytől tízig tedd ezt meg, de az se baj, ha százig betűvel írod a számokat. Persze nem a 74-es kapszulával van a bajom :) De a sorszámneveknél is mégiscsak olvashatóbb a harmadik a 3.-nál. Ne légy "lusta", ha megfigyeled, a könyvekben is inkább így írják :)

- Harmadjára: kicsit kifejtetlen. Nyugodtan legyenek terjengősebbek a leírások (ez akármire vonatkozik, akár párbeszéd, akciók, cselekmények, helyszínek leírására), illetve a magyarázatokba se félj belemenni.

- Negyedik, de igen fontos dolog: ne hagyd abba. Ilyenkor hajlamos az ember az első negatív szóra - akár örökre - leállni az írással, de ezt semmiképpen se tedd. Nem mindenki írja végig az első történetét, ez igaz, nem is erre mondom, de ne a mi visszajelzéseinktől tedd majd függővé írói pályafutásodat. Ezt nem a kérdésed miatt írom, mindenkit érdekel a másik ember véleménye (ehhez egy weboldalt is tudok neked ajánlani, ahová regisztráció után feltöltheted a történetedet és a többiek véleményezhetik, szerintem tök jó).

Azt hiszem ennyi. Tényleg nem rosszból írtam azt, amit. Mindenesetre az ötlet érdekes, de szívesen venném, ha kicsit jobban kifejtenéd a világot, mivel kíváncsi vagyok rá és emiatt szívesen olvasnék róla többet is. Ha érted :) Remélem nem törlöd le az oldalról (sajnos többször volt már rá példa).

További sok sikert az íráshoz!

2016. nov. 1. 12:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, megpróbálom alkalmazni a tanácsaidat :)
2016. nov. 1. 14:18
 3/5 Ylyria ***** válasza:

Nekem nagyon tetszik a sztori, ötletes, egyedi és érdekes, de nagyon zavaró, hogy mindent megmagyarázol (főleg az elején). Tudom, hogy ezek fontosak a történet szempontjából, de jobban is elszórhatad volna ezt az információ áradatot. Illetve próbálj minél kevesebb számot írni (Pl.2030 ban amikor épült helyett simán amikor épült). És mint már mondták a bővített mondatok is színesítik a sztorit.

Jó írást! Remélem segítettem 😉

2016. nov. 3. 09:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, kedves utolsó. Most azt szeretném kérdezni, szerintetek nem e lenne felesleges összevonni pár fejezetet, mondjuk a másodikat a harmadikkal, a negyediket pedig az ötödikkel?
2016. nov. 17. 15:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Miért szeretnéd összevonni? Csak kíváncsiság :) De szerintem nem lenne felesleges, sőt, akár máshol is keghúthatod a fejezethatárokat, ha úgy érzed.
2016. nov. 17. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!