Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért népszokás a lopás?

Miért népszokás a lopás?

Figyelt kérdés
Komolyan, mindenki, mindehol lop! Nemcsak politikusok, hanem az istenadta nép minden helyen. Felsőoktatási intézményben dolgozom, és vuszik az ágyneműt, az elektronikai holmit, lopják a könyveket és a sportszereket. Bele kell törődni, hogy így marad? (Na jó, finomítok, nem mindenki, de azért nagyon durván megy ez itt. Vagy netán világjelenség?)
2010. ápr. 27. 10:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Miért, népszokás a lopás? Azért ennyire nem rossz a helyzet, vannak becsületes emberek is!
2010. ápr. 27. 10:44
 2/13 anonim ***** válasza:
66%
A politikus azért lop mert kapzsi. Az istenadta nép pedig azért, mert másképp nem képes megélni!
2010. ápr. 27. 10:48
 3/13 A kérdező kommentje:
Jaj, ne. A politikus azért lop, mert a nép közül való, és hozzászokott. A nép meg azért, mert így maradt. Szerintem én is megértő leszek majd azokkal, akik szétlopják az iskolájukat. Biztos e nélkül éhen halnának.
2010. ápr. 27. 10:51
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a kommunizmus mellékterméke a lopás.

Minden közös lett, tehát a sajátját vitte haza a dolgozó.

Csak háát... már nagyon el kellene gondolkodni, mikor a biztosító berendezésektől, a villamos felső vezetékekig mindent lopnak, nem kellene közösen rendet tennünk?

2010. ápr. 27. 11:16
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
Én amikor költöztem ki a kollégiumból, elloptam a takarót (paplant). Nem vagyok rá büszke, de nem volt más választásom. Az albérletbe, ahová költöztem, bazi sok kauciót kellett fizetni, még kajára sem maradt pénzem. Anyagi segítségem nem volt. Nem tudtam volna még egy paplant is venni magamnak (több ezer forint), ha meg anélkül aludtam volna, megfáztam volna (a gyógyszer szintén több ezer forint, amit akkor nem tudtam volna kifizetni, meg betegen amúgy sem lehet munkát keresni). A ruhaszárítót is el akartam hozni, de aztán végül rájöttem, hogy az nem létszükséglet. Ha esetleg a pályakezdő fiatalokat is támogatná az állam, nemcsak az ingyenélő cigányokat, akkor talán nem nyúlnák le a kolesz cuccát, amikor kiköltöznek onnan. Van egy bizonyos létminimum, ami alatt a becsületes ember is lopni fog, aki azt mondja, hogy nem, az nyilván nem volt még olyan helyzetben, hogy nem volt mit ennie.
2010. ápr. 27. 11:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert nagyon sokan élnek nagyon kevésből, ennyi. Elhiheted, ha mindenkinek telne mindenre, akkor legfeljebb csak egy-két idióta lopna továbbra is pusztán az izgalomért, de a nagy többség nyomban leszokna róla, mert minek. Csak hát ugye amíg széles néptömegeknek a napi megélhetés is gondot okoz, addig bizony nehéz lesz visszaszorítani ezt a jelenséget.
2010. ápr. 27. 11:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Láttam régen egy videót amin egy társadalomtudós(?) mondott beszédet a közönségnek. Elmesélte többek között azt is hogy milyen kísérleteket folytatott. A részleteket nem írom le, de annyi a tanulság, hogy ha azt látjuk hogy egy közülünk való(szal akár kolléga, akár csapattárs, akár ismerős, akár csak a mi falunkból való) csinál valamit, hajlamosabbak vagyunk bátran megtenni mi is, azaz lopni. Abban a felsőoktatási intézményben is ha ilyen gyakori a lopás, gondolom már úgy fogják fel hogy mindenki lop miért pont akkor ő ne.
2010. ápr. 27. 11:30
 8/13 anonim ***** válasza:

11:21

Nehogy azt hidd hogy csak azok lopnak akik éhhalál szélén állnak. Ha valamihez hozzálehet jutni ingyen, és van is lelkiismerete, bátorsága hozzá valakinek, akkor az ingyen hozzá fog jutni. Hiába hogy meg is vehetné, de mégiscsak jobban jár úgy.

2010. ápr. 27. 11:34
 9/13 anonim válasza:
én is loptam csak engem el is kaptak.a szegénység miatt lopnak az emberek.mondjuk én a munkahelyemröl loptam nem szegényektöl .már bánom és ha lehetne visszacsinálnám
2010. ápr. 27. 11:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Egyelőre nem az egyénnek kéne szégyellnie magát, mert lopott, hanem az államnak, hogy ide "segítette" őt.

Ma már ez természetes dologgá válik, mivel sehol nem garantált a hosszútávú munka, így kénytelen az ember legrövidebb időre berendezkedni mindenhol (mert így nem éri meglepetés a 2. hónap után).

Ki kell használni a lehetőséget és még ha csak annyit tudok lopni, hogy a gyerek szobáját kifessem színesre, akkor már bentebb vagyok 10-15 ezressel, amiért 1 hétig melózok.

2010. ápr. 27. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!