Milyen könyveket ajánlanátok 12-13 éves láyoknak? Harry Potter és Percy Jackson nagy rajongói közé tartozom. Imádom a Fantasyt, de jöhetnek Leiner Laurától is! (Tőle edfig a Bexi sorozatot és a szent johanna gimit olvastam. )
Kyle Sternhagen - Agyvihar
Melegen ajánlom figyelmedbe :) Én kábé ennyi idős srác koromban olvastam, és nagy benyomást tett rám. Eszméletlenül vicces, eszméletlenül pörgős, eszméletlenül elgondolkodtató. Végigizgulod, végigdrukkolod és végigröhögöd az egészet, aztán mikor végeztél vele, arcodon egy önfeledt mosoly és a bárgyú vigyor közé eső arckifejezéssel - ledöbbensz.
Megéri elolvasni :)
Ne erints 1,2,3
Beavatott 1,2,3
Nem vagyok sorozatgyilkso 1,2,3
rubinvoros 1,2,3
babel
vampirakademai 1,2,3,4,5,6
parvalaszto 1,2,3+kiegeszito
parvalaszto 1,2 (ez mar a csajszi lanyarol szol)
beavatott 1,2,3+kiegeszito
Akkor szakitsunk
Rocksztart kaptam karacsonyra
Duff
Az angyal 1,2,3
Csontvaros (nem tudom mennyi resze van :o)
Most igy ennyi jutott eszembe amit olvastam is, meg meg van egy csomo amit szeretnek olvasni, szerintem nezelodj Moly.hu-n en is ott szoktam :)
Bábel
Akkor szakítsunk
Időtlen szerelem
Twilight
Időfutár
Lányok regénye
Éhezők viadala, bár lehet, hogy ahoz még fiatal vagy.
Az utolsó tünde és a folytatásai (egyre jobbak és egyre felnőttesebbek lesznek, az eleje mese)
Ötödik hullám
A smaragd atlasz és folytatásai (ha jól tudom még nem befejezett trilógia)
Kés a hangban
És a végére egy könnyed nyári olvasmány a Biff evangéliuma (ha érdekel kereszténység kötelező, ha az vagy tilos) bár lehet, hogy ezzel is még várni kéne pár évet
Remélem segítettem.😊
Korongvilág sorozat Terry Pratchettől :D
És persze a feledhetetlen Galaxis Utikalauz Stopposoknak (trilógia négy (avasgy öt) részben) Douglas Adamstól :D
+ 1 szavazat a
Korongvilág sorozatra
Jonathan Stroud: Bartimaeus triológia
Licia Troisi: Égvilág triológia
Gévai Csilla: Lídia, 16
John Flanagan: A vadonjáró tanítványa sorozat
Catherine Fisher: Incarceron
Brandon Mull: Titokfölde sorozat
Shane Hegarty: A legendavadász
Továbbá nem fantasy, inkább játék, virtuális valóság központú:
Ernest Cline: Ready Player One
Kerstin Gier - Időtlen szerelem trilogia
Haat ha meg csak a Percy Jackson es az olimposziakat olvastad, akkor itt a folytatas: Rick Riordan - Az olimposz hősei sorozat, valamint szinten Ricktől nemsokára megjelenik a Kane krónikák első része, a Vörös sivatag.
Több írótól van a Szellemállatok sorozat, ami úgy a 12-13 éveseknek van, de nekem így 18 évesen is nagyon tetszett.
Valamint szerintem a Maximum Ride is nagyon jó.
Az Olimposz hősei(ez a Percy Jackson folytatása)
Gyűrűk ura
Hobbit
Alkonyat(mert szereted a romantikus könyveket, legalábbis a Bexi és az Szjg miatt)
Bábel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!