Mit gondoljak magamról?
Sziasztok!
Az az egyszerű kérdés merült fel bennem, hogy mit gondoljak magamról? Nagyon sok véleményem üti a másikat, emiatt sokan azt gondolják divatból mondok ezt-azt. Ami nem igaz. :)
Ott van a legkézenfekvőbb dolog /legalábbis most/, a politika. Itt szögezzük le, hogy nem szoktam csak úgy a semmibe hangoztatni ezzel kapcsolatban a véleményemet, maximum, ha kérdezik. Tehát én szimpatizálok az anarchiával. /Ezért persze egyből jön a komcsi vagy duma. :)/ Azt is szeretném, hogy az embereknek mondjon valamit ez a 3 szó:
Szabadság
Egyenlőség
Testvériség
Miközben az egyik példaképem Horthy Miklós. /Hozzátenném, hogy nem feltétlenül a barátaim, szüleim hatására. Inkább amiket olvastam könyvekben stb./ És büszkén gondolok rá. Csodálatos az amit elért, ráadásul onnan ahonnan...
A másik dolog, hogy nem tartom magamat rasszistának. Semmi bajom nincs a négerekkel, kínaiakkal stb. Viszont a romákkal annál inkább. Hihetetlen előítéleteim vannak. Sőt, olyan gyűlöletet érzek irántuk, ami tényleg még engem is megrémiszt. Viszont itt jön egy újabb csavar. :) Van egy félcigány NAGYON JÓ barátom. A srácon mondjuk nem látszik, ő mondta el. De semmi bajom nincs vele. Sőt inkább rá bíznám rá az életemet, mint a skinhead ismerőseimre. :)
Pártoknál szimpatizálok az LMP-vel, és a JOBBIK-al is. Emiatt tényleg sokan bántanak. :)
Illetve a zenei ízlésem is módosult. Eddig főleg a jobboldali zenéket hallgattam, de mostanság nem vetem meg a baloldali punk zenéket sem. Komolyan nem értem. :) Csak egy példa... Egy track listbe van a Vádló Bitófák - Lógni fogtok c. száma, és a Katétertől a Nácig_ci... Tehát ez is ellentmondás.
De rengeteg dologban vagyok így.
Szerintetek kifogom nőni? :) Egyáltalán baj, ha az ember több dologgal szimpatizál? Vagy az élet is olyan, mint az informatika, egy megoldás nem megoldás?
Köszönöm, hogy elolvastátok!
16/F
Szerintem nem ezek az élet nagy dolgai hogy melyik politikai párttal szimpatizálsz. Sőt az ilyen emberekről megvan a magam véleménye... Az már egy fokkal jobb dolog hogy azon gondolkodsz hogy végülis milyen vagy te... 16 éves vagy, még rengeteget fogsz változni... Szerintem mindenki érdeke hogy kinődd ezeket, szóval törekedj arra hogy megváltozz. Azt mondod hogy nem vagy rasszista? Csak egyszerűen gyűlölöd a romákat és azt akarod, hogy tűnjenek el a föld felszinéről?! (tudom ezt nem pont igy irtad...)
Nem jó ilyen előitéletekkel élni. Mindenkihez, és mindenhez pozitivan kell hozzáállni. Najó ez a pszichológiás cucc még nem megy nekem úgyhogy abbahagytam... 14L
Az anarchiába mennyi a testvériség? Én 16 éves koromtól 21 ig azthittem hogy életem végéig repper leszek. Vonatokat falakat firkáltam, még órán is reppeet hallgattam, zenéket írtam, letolt gatyával jártam a várost. Aztán hálisten kinőttem. Jó ötlet hogy megemlited a kinövést. Sok gyerekkoti hülyeségemet nőttem ki, most vok 23,/f, és ha megnézem a régi képeim rohogok magamon. AZT MONDJÁK AKKOR VÁLSZ IGAZÁN FELNŐTTÉ, AMIKOR ELŐSZÖR TUDSZ MAGADON FELHŐTLENÜL NEVETNI.
Nem hiszem hogy megmarad. Ahogy jönnek az új dolgok a nagybetűs élet, a gondok, a NŐK, hatalmasat fogsz változni. Hiddel, nem fogsz 50 évesen sem punkot hallgatni." Lógni fogtok c. száma," -ebben miből jön le a testvériség? nincs egy kis zűrzavar benned?
"Az az egyszerű kérdés merült fel bennem, hogy mit gondoljak magamról?"
Még érdekesebb kérdés, hogy miért kell magadról gondolnod valamit? Miért kell címkét ragasztanod magadra?
"Nagyon sok véleményem üti a másikat, emiatt sokan azt gondolják divatból mondok ezt-azt."
16 éves vagy, a 16 évesek fejében káosz van. 6-8 év is lehet, mire leülepszik, de 3-4 biztosan. Akinek már 16 évesen határozott és végleges, stabil elképzelései vannak mindenről, az többnyire földhözragadt fafej.
"Tehát én szimpatizálok az anarchiával."
Mint minden 16 éves, sőt, mint sok felnőtt. Én is szimpatizálok vele, mondjuk nem vagyok anarchista, mert más dolog valamivel "szimpatizálni" és más ténylegesen támogatni :)))
"Azt is szeretném, hogy az embereknek mondjon valamit ez a 3 szó: Szabadság, Egyenlőség, Testvériség"
Minden 16 évest vonzza a forradalmi romantika. Meg az ellenforradalmi romantika is (Horthy). Később, mondjuk 5 év múlva majd megérted, hogy mit jelent valóságosan, ténylegesen az, ha valaki a SZ., E., T. híve vagy mit gondolt Horthy és miért nem volt a SZ., E., T. híve. És akkor majd döntesz a kettő között. Most annyit látsz az egészből, hogy a forradalom kúl, meg az ellenforradalom is kúl. 16 évesen az ember még túl fiatal ahhoz, hogy túl legyen annyi könyv elolvasásán, amennyi ahhoz kell, hogy színvonalasan gondolkodjon. Egy 16, de még egy 20 évessel is az a helyzet, hogy a nézetei hétről hétre változnak. Mindig a legutóbbi könyv vagy a legutóbbi nagy találkozás (pl. egy okos felnőttel) hatása alatt állnak.
"Szerintetek kifogom nőni?"
Egészen biztosan. 16 éves korban pont az a normális, amilyen te vagy. Aki 16 éves korban már eldöntötte, hogy ő ilyen oldali meg olyan zenét hallgat, az rugalmatlan, ami egyrészt az intelligencia hiányára utalhat, másrészt a rugalmatlan emberből gyakran lesz szürke filiszter.
Mondjuk a csapongásod csak akkor ér valamit, ha elmélyülés is van benne. Én amikor 16-18 éves voltam, szintén fasiszta voltal a hét páros napjain, a páratlan napjain meg kommunista vagy liberális, de nem riadtam vissza attól, hogy hol a Mein Kampfot, hol Lenint, hol meg Stuart Millt olvassam. Szóval nem a vádló bitófákról szólt csupán a dolog (noha náci és kommunista zenét természetesen hallgattam, ez nem is kérdés).
"Egyáltalán baj, ha az ember több dologgal szimpatizál?"
Nem baj, mert az ember azt tudja könnyen megismerni, amivel szimpatizál. Aki sok mindennel szimpatizál, annak szélesedik a látóköre. Kedvező esetben így műveltségre tudsz szert tenni, a gondolkodásodat rugalmassá tudod tenni, gyakorolni tudod az eszedet. Idővel egyébként úgyis eldől, melyik kérdésben melyik oldalon állsz. 24 évesen már egész más problémáid lesznek, semmi olyasmivel nem fogsz foglalkozni, mint most.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:39
- Igen, azon dolgozom. :)
A válasz megírásának időpontja: ma 19:46
- Igen, azt írtam nem vagyok. De gondolom észrevetted, hogy erről szól a kérdésem... Az ellentétekről. :)
A válasz megírásának időpontja: ma 19:46
- Szerintem van benne, de ne nyissunk erről vitát. :)
A válasz megírásának időpontja: ma 20:03
- Szerintem valamilyen szinten fontos, hogy az ember tisztában legyen saját magával. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!