Szerinted ki volt a legjóképűbb és a legcsúnyább költő? :D
Figyelt kérdés
2010. ápr. 24. 13:43
1/10 anonim válasza:
Ady és Kosztolányi elég jóképű volt, Kölcsey szegény a fél szemével nem volt valami Adonisz.
2/10 anonim válasza:
Jóképű Ady, Radnóti, csúnya Janus Pannonius,bár róla csak festmény van.
3/10 anonim válasza:
Nekem Radnóti tetszik és József Attila, Berzsenyi Dánielnek (a festményekről legalábbis úgy látszik) szép szemei voltak. Személy szerint Csokonait tartom egy kicsit csúnyának.
4/10 anonim válasza:
Én pont Adyt találom csúnyábbnak szegényt, helyesebb József Attila fiatalkorában, esetleg Petőfi. Csokonai és Kölcsey nem volt egy szépség.
5/10 anonim válasza:
Radnóti tényleg helyes volt. :)
6/10 anonim válasza:
Nekem Petőfi bejön, csak kicsit alacsony lenne hozzám:( Csúnya... hát igen az előttem elhangzottak: Csokonai, Kölcsey, de nekem Ady sem jön be, valahogy túl sötétek a szemei, vagy nem tudom (amúgy egyik kedvenc költőm:)).
7/10 anonim válasza:
Jóképű: Kosztolányi, meg talán Radnóti
Csúnya: Csokonai
Kölcsey félig vak volt, de (szerintem) arcra nem volt csúnya.
9/10 anonim válasza:
Helyes: Ady és Radnóti
Csúnya: Karinthy
10/10 anonim válasza:
Utolsóelőttinek: már bocs, de nem Faludy 'Gyurira' gondoltál? Kordának nem sok köze van a költészethez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!