Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Így is átvehetem a pénzt?

Így is átvehetem a pénzt?

Figyelt kérdés
Postan feladtam egy csomagot, amiert utanvetelben fizetnek. A csomagra nem a sajat nevemet irtam, mert az oldalon ahol hirdettem nem szerettem volna sajat neven hirdetni. Azt szeretnem kerdezni, hogy igy ugyanugy at tudom e majd venni a penzt, vagy szemelyivel kell? Esetleg az anyukam at tudja venni? A cim az enyem, csak a nev nem.
2016. szept. 19. 15:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha a pénzt ajánlottan (vagy valamiféle igazolás igényével küldik, nem tudod átvenni. Más se. Az ilyen küldeményeket vagy a címzett veheti át, miután igazolta magát, vagy a meghatalmazottja, szintén igazolvánnyal.

Azt kellene kérned, hogy utalják át egy számlára. Vagy csalással juthatsz a pénzedhez, de ez kissé kockázatos. Nem volt szerencsés ez a módszer.

2016. szept. 19. 16:01
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha egy kamu nevet adtál meg, akkor nem fogják se neked, se anyukádnak kifizetni a pénzt. Ha a címedet úgyis tudja az illető, nem értem, miért olyan gond, ha a nevedet megtudja...

Mellesleg, ugye tudod, hogy ki lehet tölteni úgy is az utánvét szelvényt, hogy ne készpénzben a címedre vigyék az összeget, hanem utalják? Ilyenkor csak a számlaszámot és a bank nevét kell beírni az utánvételi összeg címzettjéhez és kész. Még olcsóbb is.

2016. szept. 19. 16:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Ertem, koszonom a valaszokat! Akkor nem is tudok mit tenni, elveszik a penz?
2016. szept. 20. 10:51
 4/8 anonim ***** válasza:

De tudsz mit tenni, csak használd a fejedet.

1. Kérheted a pénzt átutalással. Ott csak számlaszám van.

2. Írhatsz magadnak meghatalmazást kézzel, mintha a másik nevedet viselő személy adná. Aláíratod két tanúval, és átveheted az alteregód nevében.

2016. szept. 20. 12:01
 5/8 A kérdező kommentje:

Mar feladtam a levelet. Utolag hogyan kerhetnek atutalast?

A felhatalmazast hol kell megirni/ hova kell leadnom?

2016. szept. 20. 12:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Vagy csak a postasnak kell odaadnom a felhatalmazast?
2016. szept. 20. 12:35
 7/8 A kérdező kommentje:

[link]

Egy ilyen meghatalmazashoz szemelyi igazolvany szam is kell, ami ugye nincsen.

2016. szept. 20. 12:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Hátigen. Sajnos csak személyazonosan kaphatsz legálisan pénzt. Egészen addig, amíg nem milliárdokról van szó, ...
2016. szept. 22. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!