Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az hogy a "lúzerekne...

Miért van az hogy a "lúzereknek" rossz a mozgáskoordinációja is?

Figyelt kérdés
Vagy épp azért lesznek lúzerek, mert olyan szerencsétlen a mozgásuk? Azt nevezem lúzernek, aki ilyen osztályból kiközösített ember, akit a többiek kinevetnek / lenéznek (nyíltan, vagy kevésbé nyíltan). Rossz mozgáskoordinációval meg arra utalok, hogy olyan szerensételn mozgásuk van, tesiórán is mindig ők a legbénábbak, elesnek, nem tudják a labdát elkapni, satöbbi. Na ez miért vagy? Egyáltalán melyik következik melyikből? És másnak is feltűnt már ez az összefüggés?
2010. ápr. 23. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Igen..feltűnt..nekem is vannak az osztályba lúzerek..és ők is olyan bénák tesi órán amilyeneket még életemben nem láttam. Pedig egyáltalán nem kövérek, vagy valami. Simán megtudnának csinálni mindent.. :S Én sem értem.
2010. ápr. 23. 14:44
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
Ez általában akkor szokott lenni, ha kiskorától fogva keveset mozog az illető, és leginkább csak tévé és/vagy konzol/számítógép előtt is nőtt fel (vagy esetleg könyvek fölött görnyedve). Ritkábban előfordul, hogy öröklötten gyengék bizonyos adottságaik, de gyanítom, az esetek nagyobbik részében az előbbiről van szó.
2010. ápr. 23. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:
63%
na meg aduk hozzá a pszichés hátteret is
2010. ápr. 23. 14:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel mindenki gúnyolja,bántja ez az önbizalmára is kihat,ami meglátszik a mozgásán.
2010. ápr. 23. 15:11
 5/7 anonim ***** válasza:
77%
Sztem lehet, h azért mert alapból feszült, gátlásos bizonytalan személyek, nincs önbizalmuk, már a kapott visszajelzések alapján sem.Ha egy átlagos ember zavarban van, akkor ő is bizonytalanabbul mozog, ami lehet hogy furcsán néz ki adott esetben.Az ilyen kiközösített személyek pedig azért, mert nincs önbizalmuk szinte folyamatosan zavarban vannak, sztem ezért a furcsa mozgás, beszédstílus, intonáció stb ....Egyébként nekem is föltűnt, h szinte mindegyik osztályban van legalább egy ilyen ember...
2010. ápr. 23. 15:23
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Én is ilyen vagyok :(
2010. ápr. 23. 15:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mit értesz lúzeren. A szó vesztest jelent, sikertelen embert. Általános iskolában általában az erős, ügyes gyerekek számítanak menőnek, az ügyetlenek és gyengék "lúzerek". Gyakori (bár nem szabály), hogy azok az ügyetlenebbek, akik okosabbak is, mert foci és kosárlabda helyett olvasással/számítógépezéssel töltik az idejüket. Felnőtt korban ők többet keresnek, és akkor már azok lesznek a "lúzerek", akik 15 éves korban a környék királyai és császárai voltak. Az összefüggés kétirányú. Akit a könyvek vagy a számítógép érdekelnek, annak nincs sikere a fociban vagy a verekedésben vagy a táncban. Ennek megfelelően az általános iskolás értékrendben őket hátra sorolják, "lúzerek" lesznek, ami miatt ők még jobban kiszorulnak mindabból, amivel a többiek töltik az idejüket, és egyre inkább ügyetlenek lesznek. Általában gimnázium felső évfolyamaiban vagy érettségi után fordul csak a kocka.
2010. ápr. 23. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!