Miért használják ennyit az "instant" szót?
Figyelt kérdés
Annyiszor hallom,hogy csak úgy szimplán egy-egy szó elé odarakják,hogy pl. Instant ruhavásárlás vagy bármi ilyen tök alap dolog elè. Gyanítom valami szleng lehet,mert az eredeti jelentését nem feltétlenül tudom mindig összekapcsolni az utána illesztett szóval az adott szövegkörnyezetben. Valaki esetleg be tud avatni a nagy titokba,hogy miért használják és mit fejeznek ki vele?2016. szept. 18. 22:17
1/6 anonim válasza:
Mondjuk ez a szókapcsolat, amit írtál, elég értelmetlen. Én olyan értelemben használom, mint előre csomagolt, borítékolt, biztosra vehető. Pl: meg ne ijessz, ha épp el vagyok bambulva, az egy instant szívroham.
2/6 anonim válasza:
Pedig nem azt jelenti, amit az első mondott. Illetve ha ő úgy értelmezi, abban senki sem tudja megakadályozni...
Amúgy azt jelenti, hogy azonnali.
3/6 anonim válasza:
Instant - azonnali. Pl. a Nescafé gyártotta a sokféle "instant cafe" kávét, ami azonnal oldódó kávé. Eredete a latin In instanti kifejezés, ami jelentése: Nyomban, menten.
Az instant ruhavásárlás azt jelenti: meglátták a kirakatban, be is mentek és azonnal megvették.
4/6 A kérdező kommentje:
Igen ezzel a jelentésével én is tisztában vagyok,csak nem mindig értelmes ami elé rakják. Lehet ha ők sem tudják igazán.. Na mindegy. Köszönöm a válaszokat! :)
2016. szept. 19. 15:14
5/6 anonim válasza:
Kedves második, akkor rosszul tudtam, elnézést :) Sikeresen megakadályoztad, hogy továbbra is így értelmezzem :D Köszönöm. Mindig tanul az ember.
6/6 anonim válasza:
PL van az instant viz, amihez csak vizet kell adni, es mar keszen is van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!