Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék hatékonyan tanulni?

Hogyan tudnék hatékonyan tanulni?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok,és most kezdődött a fakultáció. Én bioszt és kémiát választottam,mert vagy orvos vagy gyógyszerész szeretnék lenni. A probléma az,hogy eddig én mindig füzetből tanultam,mostmár viszont a könyvből is kell,azt viszont nem tudom hogyan. Nagyon sok időbe tellik,mire megtanulok 3-4 oldalt,mert a probléma az,hogy túlságosan arra törekszem hogy mindent megtanuljak,a lényeg kiemelese helyett. Mit kellene csinálnom? Hogyan kellene tanulnom könyvből?
2016. szept. 8. 17:07
 1/2 anonim ***** válasza:

"mert a probléma az,hogy túlságosan arra törekszem hogy mindent megtanuljak,a lényeg kiemelese helyett."

A válasz benne van a kérdésben. Értelmezve kell tanulni, ha rájössz, mi a lényeg, akkor azt ki tudod emelni a könyvben, és azt megtanulni.

Ne megtanulni akard a 3-4 oldalt, hanem tudni és érteni, hogy miről szól az a 3-4 oldal.

2016. szept. 8. 17:49
 2/2 anonim ***** válasza:

1. Legyél kipihent.

2. Legyen elég időd tanulni és ne azon stresszelj, hogy mikor érsz már a végére.

3. Amit az első mondd: értsd meg a lényeget, így a "sallangot" rá tudod logikusan építeni erre. Szinte mindenbe lehet vinni logikát, én a történelmet sem magoltam soha, hanem szépen megértettem a dolgok logikai láncolatát. A biológiánál meg a kémiánál ezt a logikai láncot szinte készen kapod.

2016. szept. 8. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!