Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha a családi...

Mit lehet tenni, ha a családi házas környezetben a szomszéd minden hétvégén házibulit tart, amitől képtelenség a mi házunkban éjjel aludni?

Figyelt kérdés

Ha rendőrt hívunk, 5 percre kikapcsolják, aztán folytatják tovább, persze a rendőr is mindig elárulja nekik, hogy éppen melyik szomszéd nem bírta tovább cérnával. Ezután fenyegetőznek facebook-on, személyesen... Egyébként közmunkából élő, rendszeresen dohányzó, alkoholt fogyasztó, amfentaminszármazékok árusításával és falopással foglalkozó családról van szó.

Sötétben nehéz észrevenni őket.

2016. szept. 7. 20:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor öt perc múlva is értesíteni kell a rendőrséget. Ne félj, a zsaruk se lesznek utána már annyira bratyizós hangulatban a családdal, ha egy éjszaka négyszer is miattuk kell intézkedni.

Ha meg mégis, akkor a következő alkalommal a főnökeiknél kell benyújtani a panaszt a megyei kapitányságon, hogy állandóan jelzitek a problémát, és nem csinálnak semmit. Nálunk ez már többször bevált. (Sok az egyetemistáknak kiadott albérlet a környékünkön, és időnként mindig akad egy-egy, amelyik bepróbálkozik a non-stop házibulival, de nem sokáig.)

2016. szept. 8. 00:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Második-harmadik alkalommal már nem nagyon szoktak kijönni a rendőrök, azt mondják máshol van a járőr, nem ér rá... Magyarul tesznek az egészre.
2016. szept. 8. 06:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Össze kell fogni az egész szomszédsággal, odamenni 30-an, és úgy szólni nekik, hogy mostantól 11 órától kuss van, pont. Ha nem veszik tudomásul, a következő bulinál odamenni megint, és "intézkedni".
2016. szept. 8. 21:04
 4/7 A kérdező kommentje:

Talintulli: szerintem nem ugyanabban az országban élünk. A szomszédok idősek, én is csak hétvégente vagyok otthon.

Ezek iskolázatlan, buta emberek, akik bármit megtehetnek, mert rögtön jön a TASZ és a mindenféle megélhetési jogvédők.

A rendőr nem mer nekik szólni: például tisztában vannak azzal, hogy eladásra lopja az erdőből a fát, de nem bünteti meg, mert "legalább nem betörésből élnek, csinálnak valamit...". Ráadásul a leglehetetlenebb időpontokban, például hajnal 4-kor, este 10-kor kezdi el motorfűrésszel aprítani a fát - amikor jön egy vásárló, ugyanis egy-egy csomagtartónyi fát is lehet venni náluk.

Szóval a hatóság, akiket többek között az én adómból fizetnek (mert én ugye dolgozok, adót fizetek, micsoda egy barom vagyok, nem?), nem tesz/nem tehet semmit.

És csak hogy értsd: ha szólsz nekik, hogy hangosak, már csak azért is odateker még a hifinek, mert bizony az az ő portája, azt csinál, amit akar.

Ez nem egyedi eset, nem egyszeri probléma: arról van szó, hogy nekem kell félnem és féltenem a családomat, amiért buta és emberhez méltó módon élni nem tudó/nem akaró szomszédaim vannak.

Egy jogvédő ismerősöm azt javasolta, hogy költözzünk el onnan. :) Azt már nem tudta megmondani, hogy ki venne olyan házat, ahol a szomszédban putri van, ráadásul Borsodban...

2016. szept. 9. 13:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Hogyhogy ki? Cigányok, jó olcsón. Ez a white flight néven ismert jelenség. A rendőr intézkedhetne, ha akarna, ha nem lenne beszari és lusta.
2016. szept. 10. 11:33
 6/7 anonim ***** válasza:
"persze a rendőr is mindig elárulja nekik, hogy éppen melyik szomszéd nem bírta tovább cérnával." mert az a gyökér is az ő csicskájuk de ha a helyi köcsögök nem teszek semmit akkor akár az orfk-hoz is be lehet jelenten hogy a helyi erők semmit nem érnek,de az is lehet hogy a jegyző engedélyezte nekik a bulizáshoz.a költözés a jó megoldás ha van hova és van rá keret mivel ezekkel csak az tud együtt élni aki még nem próbálta vagy ő maga is megragadt a putris szinten
2016. szept. 11. 21:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, felettes szervhez lehet fordulni, ha a rendőr nem intézkedik (pl. előállíthatná őket a sokadik alkalommal). Legjobb, ha először írásban tesztek panaszt a kapitányságon, és minél többen aláírják a szomszédok közül. Ha erre sem történik semmi, akkor már ezzel lehet felügyeleti szervhez fordulni (ORFK, polgármesteri hivatal, kormányhivatal).
2016. szept. 12. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!