Sopronban hétvégén meddig zajokat a szomszéd? Van erre valami szabály?
A társasház megint más, hogy ott mi a rend. Nálunk is annak idején szabadabbak voltak itt a dolgok de sokan visszaéltek vele. Volt aki este 10 kor állt neki mosni ezzel zavarva az alatta lévőt meg a mellette lévő szomszédját. Volt olyan akinek hajnali 6 kor jutott eszébe az hogy fát kell hasogatnia ráadásul vasárnap. Nálunk régebben amikor ideköltöztem úgy volt ez az egész hogy aki dolgozni akar jelentse be, írja ki a faliújságra meg szóljon a közvetlen szomszédjainak hogy bocsi de ekkor meg ekkor ezt meg kell csináljam ami zajjal jár és szól hogy ne legyen meglepi meg azt is megkérdezte hogy ki meddig alszik kb meg akiről tudja hogy több műszakba jár dolgozni, vele is egyeztetett direkt hogy ne zavarj őt. Ezzel eddig gond nem volt a társasházba de 2 új család is költözött ide, és akkor a közös képviselőnk berágott mert sajnos jöttek a panaszok hogy zaj van stb... és meg lett határozva hogy mikor mettől meddig lehet zajos munkát végezni. Hiába jelenti be az egyik lakó hogy vasárnap délelőtt 10 óra körül vésni akar kb 2-3 óra hosszát vagy valami mert akkor ér rá. A szabály nálunk az hogy vasárnap még a ház udvarán sem szabad zajos melót végezni. Az ha valaki a szembe lévő családi házakba éppen üvölteti a zenét vagy órák hosszát fűrészel vagy döngeti a nagy motorját az már nem baj persze.
Persze vannak munkák amik zajjal járnak még ha a szembe lévő ház akkor is. Nálunk van egy lakó aki kiakadt hogy pénteken délután 3 kor nekiállt füvet nyírni és átment balhézni hogy hangos ez jogtalan mert kb este 7-8 óráig nyugodtan lehet hangos munkát végezni kb mindenhol. Én is kimentem a kis nyaralóházunkba mert ott van műhelyem, meg ott szoktam autót szerelni meg barkácsolni. Nem pihenő övezet meg semmi. Ott ha este 9 órakor még picit zajongok mert még kell flexelnem vagy valami a kutya nem szól érte. Persze volt hogy átmentem másnap a szomszédhoz bocsánatot kérni hogy az ablaka alatt jutott eszembe zajongni, ő mondta hogy nincs semmi baj, ha dolog van meg kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!