Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az iskolai osztálytablókra...

Az iskolai osztálytablókra mért írják rá, hogy "10 év múlva találkozunk"?

Figyelt kérdés
Mért spamelik tele ezeket a tablókat egy esemény hirdetésével, ami 10 év után már nem lesz aktuális? Valszeg nem ezen fog múlni, hogy valakinek eszébe jut, hogy osztálytalálkozó lesz, viszont miután megtörtént, már értelmét veszti a szöveg, mivel a tabló még 10 év után is ott lesz a falon. Ennyire nem gondolkodnának előre az emberek?
2016. aug. 26. 10:43
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Néha a sötét szobámban leülök a sarokba és azon gondolkodom, hogy az embereknek hogy jut ilyesmi az eszèbe ilyeneken gondolkodni :)

Amúgy én sem értem 😁

2016. aug. 26. 10:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez a szokás. Általában nem csak úgy találomra szoktak osztálytalálkozót szervezni, hanem 5, 10, 15, 20 év múlva.
2016. aug. 26. 11:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert ez is egyfajta elköszönés, búcsú kifejezése, mintha azt mondanád valakinek, "még látjuk egymást".

Plusz mivel általánosságban bevett szokás hogy nem csak úgy random szerveződik a legtöbb osztálytalálkozó, hanem kerek évfordulókon, a második, harmadik, negyedik osztálytalálkozón is teljesen hiteles még a kiírás.

2016. aug. 26. 11:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert 10 év mulva amikor találkoznak, megint aktuális lesz. :D
2016. aug. 26. 11:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel, ha én holnapra megbeszélek egy találkozót valakivel, az még két hét múlva is aktuális lesz, mert egy nappal előtte is holnap lesz.
2016. aug. 26. 11:31
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
A tablón rajta van, hogy mikor végeztek, ebből egyértelmű, hogy mikor telik le a tíz év.
2016. aug. 26. 12:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyi erővel, ha én holnapra megbeszélek egy találkozót valakivel, az még két hét múlva is aktuális lesz, mert egy nappal előtte is holnap lesz."

Nem, mert a holnapot a mához viszonyítod, ami nap mint nap változik.

A tablón lévő 10 évet pedig a végzés időpontjához, ami egyértelmű és mindig ugyanaz marad.

2016. aug. 26. 12:17
 8/10 A kérdező kommentje:
De akkor mért lenne 20 év múlva is aktuális, hogy "10 év múlva találkozunk"?
2016. aug. 26. 20:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondd már, mégis mi akasztott ki téged ezen ennyire, hogy még a kákán is a csomót próbálod keresni? :D
2016. aug. 26. 20:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mindig is zavart az átgondolatlanság. :D A ti válaszaitok se igazán győztek meg.
2016. aug. 28. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!