Melyik a fejlettebb ország Kanada vagy az USA?
Figyelt kérdés
2016. aug. 17. 22:21
1/8 anonim válasza:
2/8 anonim válasza:
Szerintem USA, mivel egy 300+milliós országról/országokról beszélünk. Gazdaságilag is elég jó ahhoz, hogy az egyik "nagy hatalomnak" hívják.
Kanada ha jól emlékszem kb 20 milliós ország, de a gazdasága szintén fényes.
Ezzel nem azt mondom, hogy minél többen laknak ott annál fejlettebb, csak USA fejlettebb de szerintem Kanada meg gazdagabb.
Usa-nak állítólag annyi adóssága van, hogy nincs is annyi készpénz forgalomba..
De az emberek mégis nagyon jó élnek, de talán mégsem annyira mint északon.
3/8 anonim válasza:
Természetesen az USA, gyakorlatilag minden szempontból fejlettebb. Jóval nagyobb gazdasági, politikai, kereskedelmi hatalom, egy átlag amerikai sokkal jobban él, mint egy kanadai.
4/8 A kérdező kommentje:
Koszonom
2016. aug. 18. 08:13
5/8 anonim válasza:
Honnan veszed/tudod, hogy egy átlag amerikai jobban èl mint egy kanadai?
6/8 anonim válasza:
GDP magasabb, munkanélküliségi ráta alacsonyabb, átlagfizetés magasabb, infrastruktúra fejlettebb, szolgáltatások rendszere fejlettebb, egészségügyi ellátás is jobb (mondjuk drágább is, azt tegyük hozzá)... mindkét ország a "jobbak" közé tartozik, de UDA szinte minden téren lekörözi Kanadát.
7/8 anonim válasza:
Oké, de azt kérdeztem, hogy honnan tudod? :D
Nem azt, hogy mi ennek az oka vagy, hogy miért gazdagabb USA
8/8 anonim válasza:
Tavaly év elején olvastam egy riportot az Economiston, hogy a kanadai középosztálynak több pénze és nagyobb vagyona van vásárlóerő-paritáson kifejezve mint az amerikaiaknak. Az egészségügyi ellátás Kanadában ingyenes, az USA-ban fizetős. Aki szegény, annak marad az Obamacare. Kanadában jóval alacsonyabb a társadalmi egyenlőtlenség és magasabb az emberi fejlettségi index. Ezért úgy gondolom hogy gazdaságilag Kanada a fejlettebb, attól függetlenül hogy kis népességű ország. Kínában 1,4 milliárd ember lakik és gazdasági nagyhatalom, de mégsem fejlett ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!