Most akkor van vagy nincs áldozat-típus?
Mi a pszichol szakon végig úgy tanultuk, hogy bizony abszolút létezik, egészen jól körülírhatók a jellemzői annak a személynek, akire jobban ugranak.
Ehhez képest ez egy örökös vita a társadalomban, szóval kíváncsi lennék, ki hogy látja.
Megvallom őszintén, én akiket eddig ismertem áldozatokat, azokra bizony bőven illett az áldozat-típus karaktere, szóval számomra nem volt meglepő egyik eset sem. Na meg elgondolkodtató azért mindig a kérdés, hogy "vajon miért pont ő" ...
Tehát kinek mi a véleménye?
Hát én nem folytattam ilyen irányú tanulmányokat, mint te, de szerintem igenis van áldozat típus. Nem azt mondom, hogy csak ők esnek bármilyen bántalmazás vagy zaklatás elszenvedőjévé, de szerintem tény, hogy vannak olyan nők/férfiak akik az elkövetők szemében sokkal potenciálisabb áldozatok.
Szerintem ez pont olyan, hogy van behódoló és parancsoló/domináns típusú ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!