Házirend szerint lehet egy panelépület lépcsőházában cigarettázni?
Figyelt kérdés
Új szomszédunk van. Az a szokása, hogy kiül a lépcsőre, ami persze a mi ajtónk előtt van, és ott cigizik. Arra is mérges vagyok, hogy a lépcsőházban cigiszagot csinál, de ráadásul hozzánk, még a lakásba is bejön a szaga. Megnéztem a lépcsőházunkban kifüggesztett házirendet, de az kb. az 50-es évekből maradt itt, és nem is tesz ilyesmiről említést. Amúgy a házban nem szokás a lépcsőházban cigizés. Szeretnék szólni a szomszédnak, hogy ha lehet, akkor az erkélyén cigizzen, de nem tudom, hogy arra van csak jogom, hogy szívességet kérjek tőle, vagy esetleg felhomályosíthatom, hogy itt nem is cigizhet.2008. szept. 29. 10:33
1/5 anonim válasza:
A házirend attól házi, hogy az adott ház/intézmény/... szabályait tartalmazza. Szóval ezt nem tudom megmondani, ezt csak a ti házatok tudja, kérdezd meg a közös képviselőt, neki meg kell legyen a teljes házirend. Mondjuk én ettől függetlenül finoman szólnék neki, hogy ne ott...
2/5 anonim válasza:
Szia!
Nekem is hasonló gondom van. Én valamelyik nap ragasztottam ki a lépcsőházban egy szépen megszeresztett papír lapot amin ez állt "A lépcsőházban TILOS a dohányzás!!!"
És én úgy tudom, hogy ez így igaz, tilos a dohányzás. Egyszer láttam híradóabn amikor ezt mondták, egyébként a liftben is tilos. De ha teljesen biztos akarsz lenni akkor kérdezd meg a közösképviselőt.
3/5 anonim válasza:
Általános,minden panelben szabály az, h tüzet okozó tevékenységet folytatni tilos:))
4/5 anonim válasza:
Van valami közös képviselő, vagy házmester. Feltétlenül szólj neki, ez tényleg tűrhetetlen!!! Na én már biztos megmondtam volna neki, hogy hol bagózzon!!
5/5 anonim válasza:
kérj egy mostani házirendet a lakásfenntartótól vagy a közös képviselőtől és mond is el neki a problémád. Neki tudnia kell mit tehetsz. Nálunk a kitett papírt még az nap eltüntette a másik képviselő. Szóval ezek ilyenek. Én sem értem miért nem lehet kibírni míg az ember kér a lépcsőházból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!