Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szamotokra melyik a legidegesi...

Szamotokra melyik a legidegesitobb helyesirasi hiba?

Figyelt kérdés
(Ekezetek hianyat most hagyjuk, ha lehet, nem azert irok igy, mert "menci")

2016. júl. 7. 19:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%
A "tudnák" használata "tudnék" helyett (minden más igével is természetesen). Én ilyenkor mindig visszakérdezek, hogy "Mit tudnának ŐK?". És mikor nem értik, kicsit összetörök belül :"D.
2016. júl. 7. 20:55
 12/24 anonim ***** válasza:
50%
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb? komolyan volt ilyen, ráadásul itt a GYK-n!), mek, mongyak, eben
2016. júl. 7. 21:07
 13/24 anonim válasza:

Lesz helyett "lessz"

Jössz helyett "jösz"

És a "muszály"

2016. júl. 7. 21:13
 14/24 anonim ***** válasza:

E/2 felszólító módban: küldD, mondD.

Meg az igekötős igék totál logikátlan szétszedése, pl: megakarom, eltudom, stb. Ezektől a falra tudnék mászni. És az ilyenek elvégzik az általános iskolát. Szégyellhetik magukat a tanárok.

2016. júl. 7. 21:18
 15/24 anonim ***** válasza:
14: miért a tanárok szégyelljék magukat?
2016. júl. 7. 21:28
 16/24 A kérdező kommentje:

A 12-es felsorolasabol egy-ket szonak el kellett gondolkoznom a jelentesen xD ami meg rettentoen boki a csoromet nekem is, az a falu, aru, babu stb. hosszu u-val irasa, meg boltok plakatjan is lattam. Komolyan azt a par szerencsetlen kivetelt nem lehet megtanulni?

Az pedig, hogy ilyenek kerulnek ki az altalanosbol, szerintem a diakok, a szulok es igen, a tanarok szegyene is. Nyilvan nem vagjuk meg par vesszohiba miatt, na de amikor a fia szot is j-vel akarja leirni, kicsit kinyilik a bicska a zsebemben. A tanarra azert, mert atengedte, a diakra azert, mert cseszett megtanulni, a szulore meg azert mert nem igaz, hogy soha nem birt gyakorolni a gyerekevel.

2016. júl. 7. 21:43
 17/24 Sunshinedoll ***** válasza:
66%
Egyik se, mert nem mindenkinek adatik meg, hogy megfelelő oktatásban vegyen részt, úgyhogy én ilyeneken nem idegeskedek.
2016. júl. 7. 21:56
 18/24 anonim ***** válasza:
Ha valaki nem bírja átállítani a billentyűzetét, az idegesít legjobban.
2016. júl. 7. 22:09
 19/24 anonim ***** válasza:

"A tanarra azert, mert atengedte"

- És mi ad lehetőséget egy tanárnak arra, hogy pusztán a helyesírás miatt megbuktasson valaki?

Illetve mi biztosítja, hogy ha valaki pl. 7.-ben tud valamit, azt 20 év múlva is tudni fogja?

2016. júl. 7. 22:36
 20/24 anonim ***** válasza:

"a szulore meg azert mert nem igaz, hogy soha nem birt gyakorolni a gyerekevel."

- Elég életemben egyszer gyakorolnom a gyerekemmel, hogy utána semmilyen helyesírási hibát ne kövessen el?

2016. júl. 7. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!