A közmunkások kivágták az fát amit a kerítés mellé ültettem. Ezért feljelenthetem őket?
Hazánkban a közmunkások szabad foglalkozású szellemi dolgozók. Csak úgy cselekszenek, azt teszik, ami ihletből jön.
Ja, nem.
Gyerekek állj!
Közterület az is ha a telken kívül az utcára a ház elé ültetünk egy fát.
Bárki ültethet fát, nincs megtiltva, bár már rendeletekkel tiltó listán vannak bizonyos invazív fajok ((pl zöldjuhar, bálványfa stb)
De ha spontán nőt akkor élhet nyugodtan csak direkt ültetni nem szabad.
Kivágtatnia az önkormányzatnak csak is nyomos indokkal vágja ki.(pl.:elszáradt veszélyes fa stb)
Hogy miért az önkormányzat? Mert közterületre ahogy elültetünk egy fát az az önkormányzat tulajdona lesz azonnal, tehát elméletileg a fa az önkormányzaté.
Amugy nem ismerjük a konkrét esetet!
De ha megnyugtat kérdező, menj be az önkormányzathoz és érdeklőd meg hogy miért lett kivágva.
Ja és amugy milyen fa volt?
Alapvető tévedés, hogy közterületre nem lehet fát ültetni. Jelzi a mai elvakult mentalitást. Az utcában, ahol lakom Budapesten, szinte minden telek előtti fát az ott lakók ültettek. A környezetet szépnek tudni akkor is normális, ha sokaknak erre nincs igényük.
A közmunkásokat ne kárhoztasd, örülnek, hogy élnek, az önálló gondolatot már rég kiölték belőlük a sok megalázással, öncélú gonoszsággal. Kárhoztathatod viszont a felügyelőjüket (és kissé önmagadat). Feljelenteni éppen ezért nem érdemes senkit. A hivatalokban is van annyi önhitt tudatlan, mint itt.
" Alapvető tévedés, hogy közterületre nem lehet fát ültetni. Jelzi a mai elvakult mentalitást. Az utcában, ahol lakom Budapesten, szinte minden telek előtti fát az ott lakók ültettek. A környezetet szépnek tudni akkor is normális, ha sokaknak erre nincs igényük. "
Szerintem senki sem állította, hogy tilos, viszont a közterület fenntartója bármikor kib..szhatja, ha úgy látja jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!