Miért gondolja azt sok ember, hogy külföldön kolbászból van a kerítés?
Miért vágnak neki nyelvtudás nélkül egy külföldi országnak, mondván, úgy is magyarok közt leszek ... ???
Miért gondolják, hogy ott könnyebb lesz ?
Nem tudom megérteni.
Nem lehet állandóan az emberekre pakolni az ország szociális és gazdasági problémáit. Az emberek egyszerűen élni akarnak. Nem foglalkozhat mindenki naphosszat a nemzet problémáival miközben maga is kétségbeesett és éhen döglik.
Nagyon sokan kiábrándultak a nemzetből, ezenkívül a fő probléma, hogy külföldön van munka itt pedig nincs! Például én építőipari végzettségű vagyok. Hát sajna most pont leállt az építőipar, nem kell sehova ember. Ellenben Németországba, Ausztriába, Hollandiába stb. folyamatosan keresik a szakembereket és annyit keres ott egy vb. szerelő mint itthon a legjobb mérnök. Akkor most mit csináljunk kössük fel magunkat vagy búslakodjunk otthon a nemzetért?
Én dolgoztam külföldön, azzal alapoztam meg a jelenlegi életem. Már nem megyek el újra, de most mit tehet az aki munkanélküli? Én jelentkeztem tűzoltónak, de oda is óriási a túljelentkezés, össze teszem a két kezem ha bekerülök. A hadseregnél is kilométer hosszú a várólista. Még utcaseprő sem kell, abból is van több mint elég, mégsem tiszták az utcák. Nem kell több ember sehova. Minden munkára több ezren jelentkeznek. Se időm se pénzem nincs arra, hogy egy teljesen más szakmára átképezzem magam.
Szóval a kérdésedre majd akkor kapod meg a választ ha már hónapok óta munkanélküli vagy, sehonnan nem remélsz segítséged és minden kapu bezárul előtted, csak a külföld marad nyitva. (Ne kerülj ilyen helyzetbe, de próbáld kicsit más szemszögből is áttekinteni a kérdést.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!