Miért hiszi azt nagyon sok ember, hogy aki mezőgazdasággal foglalkozik az szegény?
Figyelt kérdés
2013. máj. 12. 17:38
1/10 anonim válasza:
Nem tudom,talán azért mert a vidék és az állatok nem azt sugallja hogy gazdag + az is hozzájárulhat hogy nincs "csicskája" aki kitakarítja az állatok.
2/10 anonim válasza:
Mert paraszt munkának tűnik de jó summát hoz a házhoz!!!!!!
3/10 anonim válasza:
Erről egyrészt az állam tehet (miről nem?), mert a mezőgazdaság igen kevés támogatást kap, másrészt pedig sok a tudatlan, bugyuta gyöptégla, akinek a mezőgazdaságról a kapálás, kulimunka jut eszébe.
4/10 anonim válasza:
Azért, mert ez is olyan, mint sok más ágazat. Ha alul vagy és kapálsz, akkor nem vagy gazdag, ha van nagy birtokod és abból élsz, milliós traktorral, akkor gazdag vagy.
5/10 anonim válasza:
Mert a statisztikák azt mutatják, hogy a fejlett országokban az ipar, szolgáltatások elnyomja a mezőgazdaságot. A fejletlen országokban pedig ez forditva van.
6/10 anonim válasza:
Milliós támogatásokat kapnak mezőgazdasági-károk után. Mért lennének szegények? Van,aki direkt kirohasztja a cukorrépáját,hogy megkapja a pénzt érte. (Én hallottam ilyet is) Nem fenékig tejfel belekezdeni,de megtérül.
7/10 anonim válasza:
Főként sztereotípia, meg a régi novellákban, mesékben is a szegény parasztfiú szerepel. Meg sokan, akik a mezőgazdaságban találnak munkát főként idénymunkások, ők nem élnek olyan jól azért. Akiknek viszont nagyban csináljál, azoknak jól megy. Meg ott a média is, az is jócskán ráerősít a sztereotípiákra.
9/10 anonim válasza:
Talán, mert nem sokat beszélnek erről, pedig ez nem így van.
Egyik ismerősömnek a rokona almát termeszt. Nem keres keveset.
10/10 anonim válasza:
Mert a legtöbb szegény is, ugyanis a hazai földbirtokok elaprózottak. Van ~200 nagygazda akik gazdagok, a többi tényleg csóró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!