Az lenne a normális ha egyedül is kimozdulnék? Jó ötlet ez?
Ha nem unalmas egyedül kimozdulni, akkor miért ne? Gáznak nem gáz. Én is sokszor elmentem volna helyekre, de nem volt kivel. Meg barátaim általában vagy nem szeretik azt, vagy épp külföldön vannak, de azért néha összejön. De egyedül még őszintén nem próbáltam meg kimozdulni. De én nem is ilyen kocsmázgatásra meg koncertre menésre gondolok egyedül. Azok ultra unalmasak lennének számomra :D Meg szerintem számodra is. De Pl. utazgatni lehet egyedül is és nem unalmas egyáltalán :) És miért utálnak téged a lakótársaid?
Meg most akkor kolis vagy? Nem fogom visszakeresni ebben a tömör gyönyör szövegben, és elfelejtettem :D
21F
Én világ életemben mindenhova egyedül mentem, mert más dolgok érdekeltek mint a többieket. Utáltam ugyanis a hangos diszkókat meg a kocsmákat, már a környéküktől is rosszullét kerülgetett, de kiállításokra meg kirándulni szívesen mentem volna, de ehhez meg nem volt partnerem. Aztán úgy adódott hogy kirándulásokra akadt később társaságom, a kiállításokra meg tulajdonképp egyedül is nagyon jó menni, moziba se kell, hogy veled menjen valaki. Nagyon élvezetes dolgokban volt részem, amit kár lett volna kihagyni.
Annyi, hogy késő estig tartó dolgokra nem annyira biztonságos egyedül menni, és az még veszélyesebb, ha valaki felajánlja hogy hazakísér, mert lehet hogy éppen ő vagy a haverja támadna rád. Nekem volt már olyan esetem, hogy szóba állt a "kísérőm" egy lumpen alakkal, aztán amikor jött a villamos, ő elegánsan el, a lumpen meg hazáig követett, még szerencse, hogy forgalmas helyen lakom, így nem kellett egy elhagyatott mellékutcába befordulnom, amire valószínűleg várt- és már otthon is voltam -otthon vártak rám, égett a lámpa is, szóval előnyben voltam. A tanulság, hogy inkább ne kísérjen haza senki, mint olyan, akit nem ismersz (jól), mert veszélyes helyzetbe keveredhetsz. Inkább menj haza taxival, még mindig az a legbiztonságosabb. Amikor az ember még tapasztalatlan, könnyebben megbízik barátságos kísérőkben, de éles helyzetben derül ki, hogy mennyire "hülyegyerek" tud lenni a másik. Nem értem, hogy hagyhatott magamra a börtönviselt újdonsült "ismerősével". Egyáltalán miért állt szóba vele, amikor engem "kísért" úgymond. Egyébként a villamosmegálló 1 percre volt a vendéglátóhelytől, és előbb egy haverját kísértük a buszmegállóba. Szóval ha rögtön a villamosmegállóba megyek egyedül, megúszom az egészet, mert azért ott voltak emberek, szóval ott nem mert volna csak úgy rámakadni senki, ha nem állok szóba vele. Ez örök tanulság volt nekem, eléggé besz* rtam akkor.
Szórakozóhelyekre nem biztonságos egyedül menni. És pláne nem fogadhatsz el italt idegentől, vagy nem megbízható illetőtől. Gyakori, hogy lányokat bedrogoznak és nem csak bűnözők, hanem "felsőbb körök" fiacskái is. Még ha "ismered" is, akkor is fenyegethet ilyen veszély. Szóval tudnod, kell, hogy mi biztonságos, és mi nem. Paprika spray alap felszerelés egy nőnek manapság! Kb. 2000 ft-ért vadászboltokban lehet kapni. Szóval ne légy hülye, és csak okosan. Az embernek defenzívnek kell lenni. Egyébként sokszor lek* rváztak már, mert egyedül mentem ide-oda - ez valami magyar sajátosság, erre készülj fel, meg akkor is le fognak k* rvázni, ha valakivel nem beszélsz szívesen, a másik illetővel meg igen, de ezzel nem kell foglalkozni. Inni meg sehol ne igyál annyit, hogy látszódjon rajtad. Egyedül nem eresztheti el az ember magát olyan fokon, hogy ne legyen képes önvédelemre, meg észrevenni dolgokat.
De ezeket most nem azért írtam le, hogy megijesszelek, de nem mindegy, hogy hova mész egyedül és milyen későn. Én inkább napközben-délután-kora este jártam el ide-oda, illetve többnyire zártkörű rendezvényeken voltam, így szerencsére rendszerint jól is éreztem magam ezeken a programokon. Az az igazság, hogy szeretek egyedül csavarogni, viszont kerülöm a veszélyt.
Keress olyan programokat amik érdekelnek. Ilyen helyeken ismerkedni is lehet a hasonló érdeklődésűekkel. Arra viszont készülj fel, ha nem buliról van szó öreg nénikékből lesz a legtöbb. Az öreg nénikék nagyon agilisek és bárhová megyek, többnyire öreg nénikék vannak ott. Lehet, hogy fura az ízlésem? :o Na jó, ez félig vicc volt. Sok helyen inkább egyszerűen csak nők vannak, de mivel neked van barátod, számodra így talán jobb is lesz. Aki férfi viszont odavetődik, többnyire nagyon tapadós (lehet). Ezért arra is fel kell készülnöd, hogyan koptass le kellemetlen alakokat. Mondjuk kiállításokon nincs ilyen probléma.
Viszont bárhová is mész egyedül, készülj fel hogy hangosan fognak rád megjegyzéseket tenni egyesek. Magyarországon nem egy általános dolog, hogy fiatal nők egyedül járjanak el. Én ilyen szempontból eléggé nonkonformista vagyok. Soha nem foglalkoztam vele mit mondanak rólam. Mondtak is ezért mindenfélét.
De egyedül menni sokkal jobb, mint mások kedvéért olyan helyekre menni, ami viszont neked nem tetszik. Ezek a mások kedvéért való programok a legrémesebbek voltak az életemben. Kivétel nélkül mind megbántam. Inkább a magam útját járom.
Szerintem ne azért akarj társasági életet élni, mert más egyetemisták azt élnek. Ha nincs kedved, hát nincs, a lényeg, hogy belülről fakadjon az igény.
Amúgy nálam ugyanez a helyzet azzal a különbséggel, hogy én utazáshoz nem találtam soha partnert, országon belülire gondolok elsősorban, de még Pesten belül se ment soha. Én is introvertált vagyok, hasonló gimis és egyéb háttérrel. A gondom elsősorban abból fakad, hogy én ha utazom, és olyanom van, nem akarok kényszeredetten beszélgetni, mert sokszor csak szeretem figyelni a tájat, vagy a gondolataimban elmerülni, és kevés ember (eddigi tapasztalataim alapján senki sem) khmmm vágyik hasonló utazótársra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!