A Nils Holgersson című mesébenAkka gúnár vagy tojó volt?
Figyelt kérdés
Az lenne az életszerűhogy gúnár, de az Akka az női név, és férfi és női szinkronhangja is volt (Grúber Hugó és Pásztor Erzsi)2016. jún. 3. 21:00
1/9 anonim válasza:
Én mindig tojónak gondoltam. Ilyen öreg hölgy típusú.
2/9 chtt válasza:
A Wiki szerint is tojó lúd, és az újragyártott szinkronban már nő is adta a magyar hangját.
3/9 chtt válasza:
Ja, most olvasom végig a teljes kérdést, és látom, hogy ki is írtad Grúber Hugót és Pásztor Erzsit. [link] - Itt írják, amit az előbb okoskodtam, meg hogy miért Pásztor Erzsi.
6/9 anonim válasza:
A legutóbbi német filmben tojó volt, nagyon meg is lepett, mert én még az első magyar szinkronnal láttam és ott gúnárnak állították be. Gondolom az akkor komcsi szokás szerint kínos volt hogy nő a vezér, mást nem tudok elépzelni.
Akkoriban volt az is hogy Schimanski-tetthely-ben Horst mondja hogy Verdammte Scheiße, és erre leszinkronizálták hogy "Úristen".
7/9 anonim válasza:
A rajzfilm készítői talán tisztában voltak azzal, hogy a vonuló ludakat mindig egy tapasztalt tojó vezeti, nem gúnár :-)
Ezt egyébként tudják a vadászok is, a sor végén repülő fiatal ludakra céloznak (már amennyire lehet célozni a sörétes fegyverrel), nem az élen repülő öreg, rágós húsú libákra.
8/9 anonim válasza:
#7 Szerintem meg a rajzfilm készítői pont nem voltak tisztában vele, mivel Akka színösszeállítását tekintve úgy néz ki, mint a gúnárok, nem úgy, mint a többi tojó.
9/9 anonim válasza:
A regényben több helyen is úgy fordul elő, hogy Akka anyám. Ráadásul a rajzfilmsorozattól eltérően Tornyosfellegi Akka, és nem Kákalaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!