Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha Magyarországon élne valamil...

Ha Magyarországon élne valamilyen kisebbség- úgy, mint pl. Szlovákiában a magyarok, tehát valamilyen más nemzetiségű ember- akkor, ti is kiutálnátok őket?

Figyelt kérdés

Ezt azért kérdezem, mert én szlovákiai magyar vagyok, és minket magyarokat nagyon utálnak a szlovákok... de nem értem, hogy miért... ötlet? mert nekem az a véleményem, hogy eredetileg mi magyarok voltunk ott előbb, 1000 éve az még nagy MO volt, csak 1993 óta szlovákia, és akkor mikor a szlovákok el kezdenek papulni arról, hogy húzzunk vissza oda, ahonnan jöttünk, akkor el gondolkodom azon, hogy milyen hülyék, már hogyan húzhatnánk el, ha eredetileg mi voltunk ott.... csak később úm eltulajdonították a területet, minket padig kiutáltak.....

ne értsetek fére, nem vagyok rasszista, de ilyen téren nem birom megérteni a szlovákokat.

Mi a TI véleményetek? Hogyan viszonyultok hozzánk, szlovákiai magyarokhoz?

2010. ápr. 10. 15:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
23%
Hát magyar vagyok, ráadásul a foglakozásomat tekintve katonatiszt vagyok. Tipikus, hogy ha valaki józan ésszel a realitás talajain maradva nyilatkozik, akkor az nem magyar meg áruló meg áááá. De ha valaki az idiótaságot beszéli, a háborúról ugat, meg Erdély vissza meg hasonló baromságok akkor az nagy magyar, mély magyar. Pedig szerintem csak primitív és egyszerű mint egy vasgolyó.
2010. ápr. 10. 17:33
 22/27 anonim ***** válasza:

Hát szerintem te vagy a primitív. Egy ember nemzetiségét nem az határozza meg, hogy hol születik, vagy mi áll a személyijében. Ezen az sem változtat, ha (egyáltalán tényleg) katonatiszt vagy. Nem árulóztalak le, de lehetsz katonatiszt cigányként, (magyarországi) szlovákként, románként, németként is. Te akkor magyar állampolgár vagy, de nem magyar etnikumú. Ezt nem bírod felfogni.

Azzal pedig, hogy előjössz olyasmivel, hogy katona vagy, még nem lesz automatikusan igazad, nem tisztellek jobban.

Olvasd el ezt, értelmezd és gondolkodj el rajta! Ez parancs!

[link]

2010. ápr. 10. 17:55
 23/27 anonim ***** válasza:
Szia! Megertem a problemadat, mert a szlovakok kulfoldikent kezelnek hiaba, hogy az orszaguk teruleten szulettel es allampolgar vagy. Magyarorszagon meg leszlovakoznanak sokan...nagyon nehez helyzet. En abban latom a problemat, hogy konkretan nektek, hatarontuli magyaroknak nincs igazi orszagotok, amihez tartozhatnatok. Az mas, ha valaki szabad akaratabol kivandorol egy masik orszagba, igy ezek a fajdalmas erzelmi szalak nem jelennek meg. Hihetetlen, hogy mar ennyire sok uj generacio felnevelkedett, magyarnak vallvan magukat. Ez nagy hazaszeretetre vall. Erre ha Magyarorszagra jon egy hatarontuli, leromanozzak, leszlovakozzak es maris kisebbsegi komplexust alakitanak ki benne olyanert, amirol nem tehet. Egyebkent Magyarorszagon is sok kisebbseg el, de mas a helyzetuk tortenelmi szempontbol, mint nektek. Ezert a kettot nem lehet osszehasonlitani velemenyem szerint. De Europaban nincs olyan orszag, ahova ha bevandorlokent mesz, elfogadnanak ugyanolyannak. En ismertem kulfoldieket Magyarorszagon. Volt, akit soha nem bantottak, sot, de volt, akit igen. Ha pl. francia vagy, Magyarorszagon sosem fognak magyarnak elfogadni. Ahogy Nemetorszagban sem fognak egy gorogot nemetnek elfogadni meg akkor sem, ha akcentus nelkul beszeli a nyelvet es szinte az egesz eletet ott elte le. A bevandorlok valamilyen szinten egy eletre kirekesztettek, de nem minden ember szemeben. Csak a beszukult, buta emberek itelnek meg valakit a szarmazasa alapjan ugy, hogy semmi mas tulajdonsagat nem veszik figyelembe. Neked nagyon nehez megallapitani az identitasodat, mert egesz eletedben Szlovakiaban eltel, igy szlovak is vagy. Viszont etnikailag magyar is vagy. Azt mondjak az identitasrol, hogy csak az lehetsz, aminek tartod magad ES aminek masok is tartanak. Tehat nem lesz attol valaki szlovak, hogy annak tartja magat. Ehhez masoknak is annak kell tartaniuk. Mivel a szlovakok a magyar szarmazasodat nezik, kirekesztenek. Mivel a magyarok azt nezik, hogy nem vagy magyar allampolgar es nem Magyarorszagon elsz, nem tartanak magyarnak. Nagyon rossz lehet neked. :(
2010. ápr. 10. 18:06
 24/27 anonim ***** válasza:
Es az etnikumot meg az allampolgarsagot szet lehet valasztani, de attol meg szlovak is vagy, hisz ez az allampolgarsagod, ott elted le az eletedet. Magadat rekeszted ki azzal, ha ezt nem latod be, mert mindig idegenkent fognak kezelni, amig magadhoz is igy allsz. Nem tudom, hogy miert kell ebbol ugyet csinalni. Ha valaki x etnikum, y allampolgar, akkor az x es y is egyben. En is kettos allampolgar vagyok es mindkettonek tartom magam.
2010. ápr. 10. 18:09
 25/27 anonim ***** válasza:

1. Nem írtam, hogy te vagy primitív (ellentétben veled)

2. Nem írtam hogy igazam van (csak a véleményem mondtam el)

3. Pont leszrom hogy tisztelsz-e vagy sem.

2010. ápr. 10. 18:17
 26/27 anonim ***** válasza:

"Ha Magyarországon élne valamilyen kisebbség- úgy, mint pl. Szlovákiában a magyarok, tehát valamilyen más nemzetiségű ember-"

Magyarországon is élnek pl. svábok. Sőt, még szlovákok is, de ők gyakran egyszerűen tótnak nevezik magukat.

"akkor, ti is kiutálnátok őket?"

Még sohasem hallottam arról, hogy egy itteni magyar utálta volna az itteni tótokat vagy svábokat. Cigányellenesség persze van, de az pont nem jó példa, mert a cigány nem egy nemzetiség neve, hanem etnikai csoportok gyűjtőneve.

Zsidóellenesség is létezik, de az megint nem jó példa, mert a zsidó sem "nemzetiség".

Ugyanakkor az is jellemző, hogy pl. egy itteni sváb nem szokta azt mondani, hogy ő nem magyar, és Magyarországgal szemben Németországgal azonosul. Ugyanúgy, ahogy a legtöbb zsidó sem állítja, hogy Izraellel azonosul és nem magyar. Vannak olyan zsidók is, de nem a többség. Sőt, a legtöbb cigány sem állítja, hogy ő nem magyar, vagy nem magyar cigány. Tehát azért van egy olyan oldala a dolognak, hogy a magyarországi kisebbségeket kevésbé érzi fenyegetőnek az ember. Ha a magyarországi zsidók kijelentenék, hogy ők Izraelt érzik a hazájuknak és azt, hogy a VII. kerület Magyarországhoz tartozik, csupán történelmi balesetnek tartják, amit orvosolni kellene, akkor eléggé megnőne az antiszemitizmus :)

"én szlovákiai magyar vagyok, és minket magyarokat nagyon utálnak a szlovákok... de nem értem, hogy miért... ötlet?"

Történelmi és politikai okokból. A magyarellenesség egy jó kis politikai eszköz bizonyos ottani politikusok kezében.

2010. ápr. 12. 03:46
 27/27 A kérdező kommentje:

Nos, ez egy nagyon nehéz téma, gondolom ezzel mindenki egyetért. Látom, hogy sokan egyet értenek velem, de vannak olyanok is, akik nem értik meg a helyzetünket.... mondjuk hiába pattog az, aki ezt nem éli át. Fogalmatok sincs, hogy ez milyen. Egy vacak könyvet nem rendelhetsz, mert ha MO-rol rendelsz, akkor ráfizetsz, ha meg Szlovákiábol, akkor meg... nem fogok szlovák könyveket olvasni... pff...

bár.... ha nézem a jó oldalát, akkor az igaz, hogy jobb a helyzetünk, mint régen 20-25 éve..

Valaki itt kérdezte, hogy én személy szerint hogyan tapasztalom itt a helyzetet.. utálnak e a szlovákok... hát... ezt még annyira nem tapasztaltam, tehát még senki nem "mocskosmagyar"-ozott le a szlovákok közül, de ez azért van, mert még kiskorú vagyok, és nem voltam így nagyobb városokban, északabbra annyira.

Ez ott fog megnyilvánulni: a pályaválasztásban. ugyanis pszichológiát szeretnék majd tanulni, de most akkor hová menjek, szlovák vagy magyar suliba? Hol fogok tudni jobban elhelyezkedni? Minél idősebb leszek, annál jobban tapasztalom a problémákat.... és nagyon sajnálom azokat, akik leszlovákoznak.... azok nagyon pihentagyúak. MERT ÉN NEM VAGYOK SZLOVÁK, nem győzöm hangsúlyozni! De ez van. Ha ezt vki nem tudja felfogni, akkor csak ossza az észt az ő saját nézeteiről, ez van, nem tudok vele mit kezdeni. Egyet azért üzennék az ilyen "testvéreimnek":

Adj hálít Istennek, hogy te nem vagy semmilyen kisebbség! Na pá

2010. máj. 12. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!