Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha Magyarországon élne valamil...

Ha Magyarországon élne valamilyen kisebbség- úgy, mint pl. Szlovákiában a magyarok, tehát valamilyen más nemzetiségű ember- akkor, ti is kiutálnátok őket?

Figyelt kérdés

Ezt azért kérdezem, mert én szlovákiai magyar vagyok, és minket magyarokat nagyon utálnak a szlovákok... de nem értem, hogy miért... ötlet? mert nekem az a véleményem, hogy eredetileg mi magyarok voltunk ott előbb, 1000 éve az még nagy MO volt, csak 1993 óta szlovákia, és akkor mikor a szlovákok el kezdenek papulni arról, hogy húzzunk vissza oda, ahonnan jöttünk, akkor el gondolkodom azon, hogy milyen hülyék, már hogyan húzhatnánk el, ha eredetileg mi voltunk ott.... csak később úm eltulajdonították a területet, minket padig kiutáltak.....

ne értsetek fére, nem vagyok rasszista, de ilyen téren nem birom megérteni a szlovákokat.

Mi a TI véleményetek? Hogyan viszonyultok hozzánk, szlovákiai magyarokhoz?

2010. ápr. 10. 15:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
90%

ma 16:10, te egy abnormális, Kádár-rendszer által elhülyített zombi vagy. Ez nem sértés, ez az igazság.

Sehol máshol a világon nincs olyan fajta, mint te vagy.

Bárhol máshol külön tudják választani a nemzetiséget és az állampolgárságot. Nagy számban találkozhatsz más országokban élő amerikaiakkal is, akik "expat"-nak nevezik magukat, és büszkék a saját állampolgárságukra. De a hazánkban élő kínaiaknak sincs eszük ágában sem feladni a kínai identitásukat.

Nézz magadba, és értékeld át a nézeteidet, mert totális káosz van a fejedben.

2010. ápr. 10. 16:15
 12/27 anonim ***** válasza:
11%
Sajnálom, akkor is úgy gondolom, hogy ha valaki olyan krva nagy magyar akkor jöjjön Magyorországra és lakjon itt. Semmi jó nem sül ki abból, ha egy országba a kisebbségek lázonganak. Nem tetszik Szolvákia? Gyere el onnan. Vagy ha ott élsz, akkor felelj meg az ottani szabályoknak. Mégis mit akartok? Államot az államban. Idióták.
2010. ápr. 10. 16:22
 13/27 anonim ***** válasza:
88%

Te vagy az idióta. Régen az Magyarország volt, nekik az a szülőföldjük, ahogy neked a szülővárosod. Mi lenne, ha én mondanám, hogy húzzál el onnan?

Most Szlovákia, rendben. De az nem jelenti azt, hogy örökre az is lesz, ahogy Magyarország része se maradt örökre. De ha az is marad hosszabb ideig, akkor se járja, hogy ott kisdiktátorok kényszerítsék az akaratukat az őshonos kisebbségekre. Még az Osztrák-Magyar Monarchia idején is azokban a településekben, ahol 20%nál több kisebbségi lakott, ott szabadon használhatták az anyanyelvüket a közigazgatásban.

Teljesen mindegy, hogy a magadfajta marháknak tetszik-e vagy sem, hogy egy országban kisebbségek laknak. Nálad nagyobb idióták se tudták eltüntetni őket több mint 100 éven át, Ceausescu se a falurombolásaival, se a török hódoltság 150 éve.

Az olaszországi osztrákoknak, a spanyolországi katalánoknak autonómiájuk van réges régen, az a minimum, hogy Európa legnagyobb kisebbségének, a magyarnak is kijárjon minimum ugyanez.

2010. ápr. 10. 16:29
 14/27 anonim ***** válasza:

Mert, ha idejön, akkor megkapja, hogy te büdös szlovák. Pedig nem igazságos, ha egy embernek mások akarják meghatározni az identitását. A sajátodat te határozod meg; hadd határozza meg ő is a magáét!

A magyarországi szlovákok szégyellik Slotáékat.

2010. ápr. 10. 16:31
 15/27 anonim ***** válasza:
88%
Én kedvelem a felvidéki magyarokat,van köztük pár jó ismerősöm.A szlovákokat (tehát nem a szlovákiai magyarokat)utálom,állandóan a felvidéki magyarokat b*szogatják.A szlovákok köztudottan utálnak minket,én nem értem sokan miért nem hiszik ezt el Mo.-n.....Szlovákia nem titkolja,hogy Magyarország ellensége,érdekes módon nálunk jóformán a többség valamiért nem utálja őket...(persze az utálat nem old meg semmit)
2010. ápr. 10. 16:50
 16/27 anonim ***** válasza:
16%
Hát ha Magyarország a magyaroké, akkor Szlovákia a szlovákoké. Igen, Trianon szopás volt, de sajnos akkor azt dobta a gép. Nem lehet ez ellen mit tenni. Persze lehet acsarkodni meg hőzöngeni. Egyébként én sem örülnék ha valamelyik kissebbség Mo-on különcködni szertne illetve mindenféle külön jogokat óhajtana magának. A szlovákok egyébként csak védik illetve féltik az országukat. Ezt azért meg lehet érteni nem? Ja hogy ez "nekünk" nem tetszik?
2010. ápr. 10. 16:54
 17/27 anonim ***** válasza:

És? Akkor aki magyar ott, az dögöljön meg?

Most nem lenne Szlovákia, ha az Osztrák-Magyar Monarchia idején a mi nagyjaink is így gondolkoztak volna! Ugyanis akkor mind kiirthattuk volna őket...

De ha ezt megpróbálná ma akár Szlovákia a magyarokkal, akkor nekünk kellene háborút indítani ellenük. És tökmindegy, hogy mi a következmény. Azért vagyunk egy nemzet, mert együtt élünk, együtt halunk! Függetlenül az országhatároktól.

A ruszkik ellen is mentünk '56-ban, függetlenül attól, hogy mekkora túlerővel rendelkeztek.

2010. ápr. 10. 17:07
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

Ki mondta hogy dögöljenek meg? Mert én nem.

Egyébként gondoltam, hogy az érvelésed el fog jutni ide is: "kiirthattuk volna" "háborút indítani" ...

Hihetetlen. Szerintem nagyon primitív és gyerekes gondolat.

2010. ápr. 10. 17:15
 19/27 anonim ***** válasza:

Vannak Magyarországon is ilyen kisebbségek (szlovákok, románok, németek és egyre több kínai), de nem utálja őket senki. Itt a cigányok vannak kikiáltva közutálat tárgyának. Valljuk be, nem alaptalanul.

Én szeretem a felvidéki magyarokat. Mindig rendesek voltak velem. Ismerek is jó párat.

A 38%-os válaszoló pedig egy tuskó. Kíváncsi vagyok azért vallja-e magát magyarnak (ha teszi), mert itt született, vagy ezért, mert tényleg az (a válaszaiból nem ez jön le)?

2010. ápr. 10. 17:23
 20/27 anonim ***** válasza:

Én nem utálnék ki semmilyen nemzetiségűt, ha nem tesznek semmi olyant, amivel okot adnak rá. Szóval nekem nem ez számít.

Amúgy Kérdező, te hogy látod, a szlovákok nagy része utálja a magyarokat, vagy csak egy kisebb részük? (Ezt csak azért kérdezem, mert Magyarországon élek, és nem tudom, hogy milyen lehet nektek, meg még nem voltam Szlovákiában sem..)

Egyébként én teljesen együttérzek a határontúli magyarokkal, nem lehet könnyű nektek, szóval hatalmas respect.

:)

2010. ápr. 10. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!