Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Beválogattak klipforgatásba,...

Beválogattak klipforgatásba, fizetés szerintetek jár érte?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem, beválogattak, de rajtam kívül több mint 100 embert. Statiszta szerepről lenne szó természetesen. Kaptam visszaigazolást, hogy hová és mikorra kell menni, milyen ruhában.

A forgatás egy egész délutánt vesz majd el időben. Estig tart.

Ilyenkor fizetség, vagy vacsi szerintetek "jár" nekünk?

2016. ápr. 26. 22:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Jár , kérdezzetek rá minél hamarabb . Kabátot vigyetek hidegek az esték .
2016. ápr. 26. 22:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez biztos szerinted? Nem volt semmi casting csak egy szerintünk előnyös képet kellett küldeni magunkról. Majd ezekből válogattak. A kedvenc hazai együttesemről van szó. De nekem ez annyira nem tűnik hivatalosnak, inkább örüljünk higy szerepelhetünk a klipben... mit gondolsz?
2016. ápr. 26. 23:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam statisztaként, mindig előre tudtuk az összeget és volt szerződés.

Szerintem ez olyan, hogy "örülj, hogy részt vehetsz" dolog lehet. Legjobb esetben kaptok enni valamit.

2016. ápr. 26. 23:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs előre aláírt szerződés, akkor nem lesz egy kanyi sem.
2016. ápr. 27. 13:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én folyamatosan statisztálok. Előre nem szoktunk szerződést aláírni, hanem ott helyben egy ún. "joglemondó nyilatkozat"-ot (ez helyettesíti kvázi a szerződést).

A fizetést viszont mindig előre tudjuk, illetve azt, hogy külső- vagy belső felvétel lesz-e. Azt persze nem, hogy meddig fog tartani, viszont alap, hogy egy forgatási nap 12 óra. Ehhez képest lehet hamarabb végezni (akkor is megkapod a teljes díjat), illetve túlórázni (amit külön fizetnek).

Étel szokott lenni: a 12 órás munkanapon háromszor, ha kevesebbet dolgozol, akkor kevesebb, de legalább kettő (mikor megérkezel, akkor egy szendvics, és valamikor később - pár óra múlva - főtt étel).

Kivétel ez alól az a munka, ami a 4 órát nem éri el - ott nincs étkezés, de ezeknél ezt lehet is előre tudni.

Meg szokták mondani, milyen ruhát kell vinni, ha sajátot fogsz használni. Ha nem, akkor ott adnak valamit, amire sokszor előre van ruhapróba. (Tehát korábban valamelyik nap bemész, és rád próbálják a ruhákat, kiválasztják és lefotózzák, hogy miben leszel. A forgatási napon aztán névre szólóan megkapod ezt az öltözetet - így gyorsabb.)

A fizetést a legtöbbször nem ott kapod, hanem bizonyos idő múlva az ügynökségen veheted át, az igazolásaiddal (egyszerűsített foglalkoztatás) együtt.

2016. ápr. 30. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!