Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Felmondtam, de fizetés emelést...

Felmondtam, de fizetés emelést kínáltak, ti hogy döntenétek?

Figyelt kérdés

20 ezer forint bruttót ajánlottak fel, gyakorlatilag máshol sem keresnék jobban, viszont itt már évek óta nem érzem jól magam.

Ti hogy döntenétek a helyemben?

Én úgy gondolom, hogy nem ér nekem az a bruttó 20 ezer annyit, hogy segget csináljak a számból, másrészt ott már annyi lenne a bizalomnak. Mindkét irányból. Az forogna a fejükben, hogy megvásárolható vagyok, tehát még több mindent kellene megcsinálnom 1 szó nélkül és már nem bíznának bennem. Tudnák, hogy el akarok menni.

2015. szept. 23. 07:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Mivel alapvetően nem a pénz miatt mentél volna el, szerintem nincs értelme maradni.

Persze nem ismerem az anyagi helyzeted, meg a teljes szitut, de az is jogos, amit te írsz, hogy bizalmatlanság lenne.

2015. szept. 23. 08:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Akkor mennék el, ha van biztos másik helyem. Nagyon-nagyon nehéz állást találni! Az utolsó 4 mondattal nem értek egyet. Bárhova mész egy béralku lesz, és a munkáltató úgy néz rád, hogy "minél kevesebbért megvásárolni"

Ez nem szabad, hogy az emberi méltóságodat elvegye, ez ma így működik. Azért te lényegében nem egy munkaerő vagy, hanem egyetlen, megismételhetetlen ember.

2015. szept. 23. 08:33
 3/4 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Szerintem ha maradsz, akkor te vagy fölényben, nekik valamiért nagyon fontos vagy, hogy képesek voltak fizetést emelni, csakhogy maradj. Ilyen helyzetben te most jobb pozícióba kerültél, emellett tudják azt, hogy ha bármiben nem bánnak veled megfelelően, te továbblépsz, nem vagy rájuk szorulva. Szóval ha maradsz, akkor nehogy azt hidd, hogy most már rosszabb helyzetben vagy, mert nem így van. Ha meg már minden áron menni akarsz, akkor hagyd őket a francba.
2015. szept. 23. 08:36
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül lenne bizalmatlanság szerintem. Ami munkát végeztél eddig, az bőven jó nekik ahhoz, hogy havi bruttó 20K-val többet is adjanak érte. De ha tényleg így van, akkor lehet, hogy ez csak aprópénz ahhoz képest, amennyit valójában érsz a munkáltatódnak. Bár én sem ismerem a körülményeket, de én lehet, hogy bemennék a főnökhöz, és azt mondanám, hogy "Oké, 50K pluszért maradok. Nettóban."

Ha már úgyis beadtad a felmondásod, akkor vesztenivalód igazán nincs, legfeljebb azt mondják, hogy nem, és mehetsz Isten hírével. Ha meg esetleg rábólintanak... Hát döntsd el, ennyit megér-e, hogy maradj. Persze, lehet, hogy alkudozás következik egy ilyen bemondásra, onnantól megint csak a te dolgod, hogy mit kezdesz a szituval.

2015. szept. 23. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!