Hogyan mondják felétek?
Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék,hogy a különböző településeken milyen szót használnak arra, amikor a gyerekek megfogják egymás kezét egymással szemben és gyorsan pörögnek körbe-körbe.
Nálunk Kecskeméten ez a sörgés. Nálatok? települést is írjatok légyszi.
2010. ápr. 7. 08:04
11/31 anonim válasza:
Budapesti peremkerület: kuszizás. De jó kérdés, apám!!!:DDDD
12/31 anonim válasza:
Nálunk 'huszizás' néven volt ismert, de úgy 20 éve hallottam utoljára. Pécs.
13/31 anonim válasza:
Debrecen melletti kisvárosban: pörcsizés XD
Debrecenben már máshogy hallottam, de nem jut eszembe :S
Viszont böszörményi osztálytársam is pörcsinek ismeri, pont erről beszélgettünk :D
Amúgy a pörcsit miért húzza alá a helyesírás-ellenőrző :(:D
14/31 anonim válasza:
De jó Nektek, hogy csak 20-25 éve nem hallottátok. Én vagy 35 éve!
16/31 anonim válasza:
Nálunk pedig csörgés (igen, cs-vel)
JNSZ megye
17/31 anonim válasza:
Nálunk Komárom-Esztergom megyében recsézés.És közben egy mondókát mondogattunk: recse-recse pogácsa nem az anyám csinálta.
18/31 anonim válasza:
Mi huszizásnak mondtuk, Pécsen :) De ahogy látom, már írta valaki előttem.
19/31 anonim válasza:
Nálunk sipinek hívják, Szabolcsban.
20/31 anonim válasza:
én írtam a simizést... elképesztő, hogy sehol máshol nem mondják így (vagyis még nem írta más) :)) a kérdés valóban jó, gratulálok hozzá, egy kész nyelvészeti tanulmány!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!