Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan vehetném rá az osztályt...

Hogyan vehetném rá az osztálytársaimat, hogy nekünk is legyen bankettünk?

Figyelt kérdés
Levelezős gimnáziumba járok, 21 éves vagyok. Idén fogunk érettségizni. Az osztályban persze mindenki idősebb nálunk, vannak negyven fölöttiek is. Szóbakerült a bankett és a szalagavató, meg a ballagás. És az egyik osztálytársam kitalálta, hogy nekünk ez nem kell, mert minek az már ennyi idősen meg ennyi pénzért. Oké, én is tudnám másra költeni a pénzem, de ez egy olyan élmény szerintem, ami csak egyszer van az életben, ha 21 évesen, akkor 21 évesen, ha negyven évesen, akkor 40 évesen. De szerinte ez ciki, és rábeszélte a többieket is, hogy ne legyen semmi. Se szalagavató, se bankett, de még ballagás se. A többi felnőtt osztálynak lesz, akik estisek, ott több is a fiatal. De én úgy nem akarok elmenni ballagásra, hogy csak én vagyok ott egyedül a mi osztályunkból. Miért ilyenek?
2008. szept. 22. 21:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Állj neki közösségé formálni a csapatot.Mondjuk suli után ugorjatok be valahová egy üdítőre megbeszélni az anyagot,tételeket megbeszélni,kidolgozni stb...Ha már pár ember összejön,lassan mennek majd a többiek is!Kérheted az ofő segítségét is!

Szalagavató,meg ballagás tényleg ciki lehet 40 évesen,de megünnepelni az érettségit,az más tészta!Akinek családja van annak nem biztos,hogy tellik rá,de ha kihozol egy olcsó költségvetést(ismerős lefényképezi az osztályt,esetleg "házibuli"-akár az iskola udvarán-nos így már több az esély.

2008. szept. 23. 00:58
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Az az igazság, hogy nekem is családom van, egy éves a kisfiam. De úgy érzem, ez egyszer adódik az életben, és valahogy össze lehetne spórolni erre az eseményre. Sajnos suli után nem nagyon tudunk már mászkálni sehová, mert este hétkor van vége a tanításnak, ilyenkor már mindenki siet haza. Vagyunk páran, akik jóban vagyunk, pl. akik egy felé mennek haza, vagy akik szünetben kijárnak cigizni, stb, de igazából az osztály nagyjából el van feleződve. Nem úgy, hogy a másik felével nem állunk szóba, de még a teremben is úgy ülünk, hogy egyik fele - másik fele. De mégis mindenki erre az egy nőre hallgat, talán mert ő a legidősebb, vagy nem tudom.

De már inkább azzal vígasztalom magam, hogy én úgyis megyek nappalis egyetemre, ők meg nem, és ott már úgyis fiatalok között leszek, ahol majd minden normálisan lesz, nem így.

2008. szept. 23. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!