Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha egy arab vagy egy kínai...

Ha egy arab vagy egy kínai ember mondjuk Svédországban születik, miért mondják svédnek?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 5. 14:15
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

"Igen, ha Kínába költözik és felveszi az állampolgárságot. Ennyi."

Ti csak állampolgárságban és papírokban tudtok gondolkodni. Senki nem mondta azt, hogy a bőrszín alapján ítél el bárkit is, viszont úgy sem kell csinálni, mintha nem is lenne! Egy kínainak megvannak a külső jegyei, egy feketének is, egy fehérnek is stb. ne csináljatok már úgy, mintha nem így lenne! Egy feketének és egy fehérnek NEM LEHET kínai gyereke, ez ennyire egyszerű. :D

2016. ápr. 6. 07:45
 32/37 anonim ***** válasza:
38%

"Ti csak állampolgárságban és papírokban tudtok gondolkodni."

Ti pedig csak bőrszínben gondolkodtok.

Egyébként nem tudom kinek képzelitek magatokat, h ti mondjátok meg másokról a külsejük alapján, h milyen nemzetiségűek. Ezt ugyanis mindenki maga dönti el.

2016. ápr. 6. 08:38
 33/37 anonim ***** válasza:
64%

Ezzel az erővel te meg nem vagy magyar.

Hogy miért? Mert az őseid között vannak svábok, németek, törökök, kunok, románok, horvátok, cigányok talán még angolok és franciák is. Ezekből jópár nem hordozza az ősi magyar vonásokat, tehát a te rasszod nem ugyanaz, mint az 1200 éve a Kárpát medencébe megérkezett magyaroké.

Tehát te nem vagy magyar, csak valami keverék. Remélem, ezek után nem vallod magyarnak magad.

2016. ápr. 6. 08:49
 34/37 anonim ***** válasza:
66%
De akkor magyarázd meg, hogy ki a svéd. Az állampolgárság szerinted nem játszik, az anyanyelv se, az se, hogy ott született, az se, hogy annak vallja magát, az se, hogy a közösség befogadja... Akkor ki a svéd szerinted? Aki szőke, kék szemű? Akkor a húgom is svéd, még ha nem is járt soha Svédországban? Vagy ha egy generációk óta svéd embernek barna szeme és haja van, akkor nem svéd?
2016. ápr. 6. 08:59
 35/37 anonim ***** válasza:
Valaki nezzen mar utana a sved szabalyozasnak, naluk tenyleg ugy van, hogy ha ott szulettel automatikusan allampolgarsagot kapsz?? Mert az EU legtobb orszagaban nem. Nalunk sem, franciaknal/nemeteknel sem (ezeket tudom biztosra). Egy esetben lehetsz magyar allampolgar attol hogy Magyarorszagon szulettel: ha egyik szulod allampolgarsagat se tudod megkapni toled kivulallo okok miatt, es igy enelkul hontalan lennel.
2016. ápr. 6. 09:03
 36/37 anonim ***** válasza:

Mert svéd állampolgár.

Engem is magyaroznak (mondjuk van bennem) ,mert magyar állampolgár vagyok ,de identitásilag úgymond "100%"-ban zsidó vagyok -abból kifolyólag ,mert vallásos zsidó vagyok-.

Üdv!

2016. ápr. 9. 23:18
 37/37 anonim ***** válasza:

Valaki azt írta, hogy maradványokból nem lehet a rasszt megmondani. De meg lehet.

Az európai rasszon belül kevés különbség van, külsőre is.

Az arabnak is, a kínainak is vannak az európaitól lényegesen eltérő külső megjelenési formái.

És a feltűnő, a másik rassztól lényegesen eltérő megkülönböztető jegyei szerint nem lenne svédnek mondható. Az arabról nem sokat tudok, de pl. a kínainál ez a domináns jegy a mongolredő. Ami mindenképpen öröklődik. Ázsiai jegy, mint a kunoknál Magyarországon.

Igen, lehet, hogy Mo-on okosabb lenne -családfakutatás után- pontosítani. Könnyű dolguk van a svédeknek, már akik közülük nem voltak hülyék keveredni a betelepülőkkel.

Lehet, hogy a keveredések miatt a magyar a legeurópaibb nép, úgy általában...Eddig.

2016. ápr. 20. 04:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!