Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha egy arab vagy egy kínai...

Ha egy arab vagy egy kínai ember mondjuk Svédországban születik, miért mondják svédnek?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 5. 14:15
1 2 3 4
 11/37 anonim válasza:
33%

Politikai korrektségből.

A nemzetiségek között nincs átjárás.

Olyan nincs, hogy azt mondja valaki, "holnaptól koreai vagyok".

Egyedül Amerikában, meg a bevándorlómúltú országokban lehet bárki amerikai.Mivel, nem nemzetállam.

Egy más kontinensről származó, nem európai, ezáltal egy néger sem lehet svéd, egy arab sem finn.

Mivel, a fajtajellegét nem tudja módosítan.Ahhoz komoly génsebészkedés kellene.

Én sem tudom megváltoztatni, hogy kék a szemem.

2016. ápr. 5. 14:55
 12/37 A kérdező kommentje:

"Akkor mikortol lesz valaki egy adott nemzet tagja?"

Hmm, etnikumtól? Egy arab barna bőrű, sötét hajú és még van sok más olyan külső tulajdonsága, ami mondjuk elüt egy svédtől, például nem szőke a haja, nem kék a szeme, nem fehér a bőre stb.

2016. ápr. 5. 14:56
 13/37 anonim ***** válasza:
63%
Ha képes vagy elsajátítani egy adott nemzet szokásait, képes vagy a törvényeik szerint élni, beszéled a nyelvüket, illetve az adott nemzet tagjai befogadnak, akkor te onnantól kezdve annak a nemzetnek a tagja vagy, ehhez nem szükségeltetik állampolgárság, bár ha jogi értelemben is egy nemzethez akar valaki tartozni akkor persze kell, de igazából bőven elég az első négy kritériumnak megfelelni és onnantól kezdve te lehetsz akár orosz, akár norvég, akár perui, akár svéd. Esetünkben a kínaiak csak jobbára a négy követelmény közül csak kettőnek felelnek meg, vagyis beszélik a nyelvet és betartják a törvényeket, azonban a kultúrát nem sajátítják el és nem igazán törekednek arra, hogy elfogadják őket, ennek ellenére nem zavarnak sok vizet, az arabok esetében pedig a négy követelmény közül egyik sincs meg, hisz nem beszélik a nyelvet, nem tisztelik a törvényeket, nem élnek a szokásaik szerint és egyáltalán nem törekednek az elfogadásra, ergo ők nem svédek, attól függetlenül, hogy sokuk ott született. Nem az tesz valakit egy nemzet tagjává, hogy van egy papírja róla, mert ilyen logika mentén a határon túli magyarok nagy része nem is magyar. A törvények betartása és a szokások elsajátítása lényegében vehető egynek, de jobbnak látom külön venni, hisz a teljes asszimilációhoz a kultúra elsajátításán kívül szükséges a békés együttélés, ezt pedig a törvények betartása szavatolja, a törvényeket azonban a kultúra szüli, éppen ezért nehéz eldönteni, hogy ez most egy vagy két külön dolog, most tekintsük ezt két külön dolognak.
2016. ápr. 5. 15:02
 14/37 anonim ***** válasza:
82%
Az Erdélyben született magyar nyelvű akkor mi,román vagy magyar?
2016. ápr. 5. 15:13
 15/37 anonim ***** válasza:
83%
Akkor mi a magyar meghatarozoja? Szamtalan hajszin, borszin van az orszagban - tehat akkor a magyarok egy jo resze nem magyar? Vagy eppen attol fuggoen magyar, hogy ki hataraozza meg?
2016. ápr. 5. 15:19
 16/37 anonim ***** válasza:
63%
Ha idejön egy koromfekete afrikai, megtanulja a nyelvet, elsajátítja a kultúrát, pl. megünnepli március 15.-ét és elmegy locsolkodni húsvétkor, mindezek mellé pedig nem követ el semmi olyasmit, ami a mi írott törvényeinkkel szembe ne menne, akkor az értelmesebb magyarok be fogják fogadni és csiribí-csiribá magyar lesz. Mivel a magyarrá válásnak nincsenek fizikai tulajdonságokhoz kötött kritériumai (max. annyi, hogy legyél Homo Sapiens, bár ufók esetében ki tudja...), így tök mindegy, hogy milyen rasszba tartozol, ha megfelelsz a fent felsorolt kritériumoknak, akkor bármelyik nemzet tagjává válhatsz. Ne keverjük a nemzetiséget az etnikai hovatartozással, az előbbin lehet változtatni.
2016. ápr. 5. 15:20
 17/37 anonim ***** válasza:
41%
2016. ápr. 5. 15:23
 18/37 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez jó kép! :D
2016. ápr. 5. 15:30
 19/37 anonim ***** válasza:
27%

"Ha idejön egy koromfekete afrikai, megtanulja a nyelvet, elsajátítja a kultúrát, pl. megünnepli március 15.-ét és elmegy locsolkodni húsvétkor,"

Már miért kellene?

Én is magyar vagyok,mégsem érdekelnek a hagyományok,mint a locsolkodás.

Szerintem az számít magyarnak,aki Magyarországon él.

2016. ápr. 5. 15:31
 20/37 anonim ***** válasza:
55%

Elég gyenge poén.

Akkor ha én kórházban születtem,akkor kórházi ágy vagyok,vagy orvos?

Na,meg ha valakinek az anyja egy istállóban szülte meg akkor ő már nem is ember?

2016. ápr. 5. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!