Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a facebook-ról?

Mi a véleményetek a facebook-ról?

Figyelt kérdés

Mit tett az emberekkel, társadalommal. Jót rosszat? Mennyire függünk tőle? Amit csak tudtok, jót és rosszat.

(volt már kérdés, de amit találtam az jó pár éves)

2016. márc. 31. 11:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
A mostani generációval és az azt következővel mindenképpen rosszat, mivel a legtöbben nem tudják "normálisan" használni. Gondolok itt olyanokra, hogy fűt-fát belájkolnak, minden sz4rt megosztanak, ott próbálnak kapcsolatokat kialakítani a személyes ismerkedés helyett (azt felháborodnak, hogy nem sikerül nekik). A mai fiataloknak ahány lájk annyit érsz a közeli ismerősök szemében, sajnos ebből adódhatnak lelki problémák. A korábbi generációnak viszont hasznára válhat, mert a legtöbben ott tartják a kapcsolatot olyan régi ismerőseikkel akikkel személyesen nincs erre lehetőségük(osztálytalálkozót szervezni, rég nem látott haverokat megkeresni, ilyesmi). Szóval a jövőre nézve elképzelhető, hogy kapcsolatromboló hatással lesz.
2016. márc. 31. 15:04
 12/13 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, hogy az embertől függ igazából.

Jó és rossz is.

Jó (saját tapasztalat):

- létre lehet hozni közösségeket, ahol sokkal gyorsabb és jobb az információáramlás (iskolai közösségek pl. - nem kell 6 embert felhívni a leckéért, tudunk fájlokat feltölteni)

- mindent egyszerre el lehet érni (a kedvenc zenekaraimnak a fellépési dátumait, álláshirdetési portált stb)

- ha segítség kell, megosztásokkal tud haladni a dolog, és több emberhez eljut

- olyan fórumokhoz lehet csatlakozni, ahol a legtöbb esetben látom a másik arcát, tudom, kit kell milyen névhez kapcsolni

- könnyebben tudjuk egymással tartani a kapcsolatot

Amiben rosszabbá tette:

- sok ember elkényelmesedett, és nem is tesz azért, hogy a kapcsolatait tartalmasabbá tegye és offline is találkozzon az ismerőseivel, szeretteivel

- függőséget okoz, és sokan már nem is élnek a való világban

- sokakat megbódít a szólásszabadság, és vállalhatatlan módon viselkednek, mert jaj, végre kimondhatom, amit akarok

- van, aki annyira görcsösen bizonygatja, hogy mennyire jó az élete, hogy elfelejtett igazából élni plusz túlzottan kitárja az életét mások elé (ami idegesítő is, meg neki rossz hosszú távon, ha valami épp nem úgy jön be)

- a gyerekek sutiyban készítenek accountot, mert az milyen menő, 10-11 évesen, közben nincsen nekoik megtanítva, milyen infót osszanak meg, kivel ne beszélgessenek

2016. márc. 31. 17:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Amig nem fuggesztettem fel imadtam orultem h van. Egy fogadas miatt (:D) egy honap facebook, viber stb megvonas. Ez fel eve volt. Lementettem az osszes kepem elkertem fontos teloszmokat.es toroltem. Aki szeretne megtalal! Igy sokkal jobban erzem magam.es a parommal is jobb a kapcsolatom.
2016. ápr. 14. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!