Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a facebook-ról?

Mi a véleményetek a facebook-ról?

Figyelt kérdés

Mit tett az emberekkel, társadalommal. Jót rosszat? Mennyire függünk tőle? Amit csak tudtok, jót és rosszat.

(volt már kérdés, de amit találtam az jó pár éves)

2016. márc. 31. 11:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%

Köztes ,se nem jó ,se nem rossz.

Olyan ,mint az étkezés.

Lehet jó ,lehet rossz ,ma már szükséglet.

2016. márc. 31. 12:03
 2/13 anonim ***** válasza:
67%

Én kb. két éve regisztráltam - aztán olyan 3-4 hónap múlva ( kb. 100 ismerőssel) töröltem is regisztrációmat.

Azóta egyszer sem használtam.

Akivel érdemes, azzal tartom e-mailen, telefonon, élőben a kapcsolatot, arra meg nem vagyok kíváncsi, hogy a volt ovis csoporttársam épen kivel és mit ebédelt, meg hogy ki- milyen politikai propagandával akar bombázni, ki - melyik oldalt szidja teli szájjal, hogyan mocskolnak névtelen senkik olyanokat, akik valamit már letettek az asztalra, csak épen valamiben eltérő véleményük van.

2016. márc. 31. 12:28
 3/13 piriiiii ***** válasza:
65%

Szerintem a világon nincs olyan, hogy jó vagy rossz. A dolgokat az emberek és az emberi hozzáállás (ami lehet jó vagy rossz) teszik olyanná, amilyenné.

Én szeretem a facebookot, próbálom megfelelően használni. Ha olyat látok az üzenőfalamon, ami nem tetszik, egyszerűen szelektálni kezdek és nem azon nyavalygok, hogy ki mit csinál a facebookon. A facebook egy közeg, amit az ember kedve szerint alakíthat. Amilyenné alakítja, olyan maga az ember is, szóval... ez az egész rajtunk múlik.

Jó olyan szempontból, hogy megkönnyíti a kommunikációt, gyors, leküzdi a távokat (bár a legtöbb közösségi oldal ilyen, nem csak a facebook).

Nem a facebookon kell élni az életet nyilvánvalóan, sok embert magába szippant, ezt viszont nem értem, szóval sokan függnek tőle, miközben a valódi élet, a valódi társaságok, a valódi társalgások sokkal jobbak.

Maga az egész internet ilyen. Hozzáállás kérdése.

2016. márc. 31. 12:28
 4/13 anonim ***** válasza:

"szelektálni kezdek és nem azon nyavalygok, hogy ki mit csinál a facebookon."

Ha ezt rám érteted ( #2 vagyok), akkor tévedsz.

Én nyavalyogtam, egyszerűen nem tetszett amit ott tapasztaltam, ezért otthagytam. Nincs olyan funkciója, amit más módon ne tudnék megoldani, vagy ami pluszt adna.

Nyavalygás az lenne, ha még a mai napig használnám, és használat közben kritizálnám.

2016. márc. 31. 12:47
 5/13 piriiiii ***** válasza:
39%
Nem Rád értettem. Amikor azt írtam, nem olvastam el a Te írásodat még, mivel egy időben küldtük, időutazni pedig nem tudok. :) De akár Rád is érthetném.
2016. márc. 31. 12:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A facebook alapvetoen szerintem egy jo dolog, csak az emberek hulyek.

Elobbin lehet tiltani, utobbi ellen meg nem tudsz mit csinalni.

2016. márc. 31. 13:21
 7/13 anonim ***** válasza:
47%

piriii:

Akkor ezt megbeszéltük.

:-)

2016. márc. 31. 13:32
 8/13 anonim válasza:
Attól függ hogyan használod :) ha nem vagy függő és teszel ki mindent mèg azt is hogy mikor ülsz WC-n akkor és tudsz rendesen viselkedni fb n mint máskor is akkor nincs baj. Sokan mondják hogy a fb nem jó másra csak kavarásra és hosszú kapcsolatokat tesz tönkre...drágáim oké hogy facebookoztok meg üziztek de a kapcsolat végéért nem a fb a hibás vagy egy lájk esetleg egy komment. Hanem maga a párotok aki fbn les más után hogy dumálgasson vele stb. A fbt kapcsolattartâsra találták ki nem pedig arra hogy az egész világot ismerősnek jelöljük,a párunk mellett fbn titokban üziben találkozókat stb beszéljünk meg,nem azért van hogy kitedd mindenedet egy fényképen és kavarj bele minden kapcsolatba(habár ez részemről hülyeség volt mert ha egy kapcsolatban szeretik egymást és komolyak akkor lehet akármennyit kavarni nem tudnak semmit vele elérni max ha nagyon durván beleszólnak egy apróbb vita semmi több lásd pl én és a párom szoval ha egy kapcsolat véget èr "valaki miatt" az nem miatta van bármekkora kavaró gép az az egyik fél miatt van mert ugye akit lehet vigyék ) vagy csináld az eszed. Ha egész nap előtte is vagy már csak unalombol is ha tudsz rendesen viselkedni és ésszerűen használni a fbt akkor nem lessz baj :) bocsi hogy ilyen hosszura sikerult de alap beszédes csaj vagyok..
2016. márc. 31. 13:34
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Látok én is sok hülyeséget, de ez nem zavar. Nekem jó a FB, mert a távol élő rokonokkal, barátokkal (akikből rengeteg van) így tudom a legegyszerűbben tartani a kapcsolatot.

Emellett szabadúszó vagyok, és sok esetben a munkával kapcsolatos is kommunikáció is a FB-n zajlik. Persze lehetne ezt más felületen is, de valahogy a legtöbben a FB chat-jét használják szívesen, nekem pedig mindegy. De olyan is volt, hogy a FB-n talált rám az alkalmi munkaadóm.

Szóval nekem jó, és mivel erősen kötődik a munkához is, ezért a szabadidőmben már nem is vonz annyira. Nem szoktam órákig ott ragadni előtte :) És csak otthon, a gépről megyek rá. Utcán, menet közben telefonról soha.

2016. márc. 31. 14:26
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

Nem vagyok az összeesküvés elméletek híve, de véleményem szerinte a Facebook a legalkalmasabb arra, hogy megfigyeljenek, ha úgy tetszik kémkedjenek egyes emberek után. Elhitetik az emberekkel, hogy az emberekért van, hogy egymást megtalálják a jó ismerősök és tudják tartani a kapcsolatot, stb. Ezt a Facebook előtt is meg lehetett tenni, ha valaki nagyon akarta, de ez mellékes.

És persze ezzel együtt ott van a kedves guglibarát is.

Néhány dolog, az elméletem alátámasztására, saját, illetve környezetemben élők tapasztalatai alapján:

- egy dologra keresek rá a neten pár napon belül többször is, onnan kezdve hetekig bármilyen oldalt nyitok meg fix, hogy azzal kapcsolatos reklámok fognak megjelenni a honlapok reklámsávjaiban, illetve a facebook is folyamatosan azzal kapcsolatos ajánlott oldalakat dob fel, pedig facén nem is kerestem rá, igen persze ártalmatlan reklámfogás, marketing, de ha itt működik, fix, hogy máshol is fog

- a szólásszabadság jegyében, amennyiben a kedves politikusokról posztol bárki képet onnan kezdve, folyamatosan figyelnek és ha nem tetszik a propaganda, letörlik minden további nélkül, illetve figyelmeztetnek

- ha elérsz egy bizonyos ismerős mennyiséget azonnal felkerülsz a megfigyeltek listájára, ugyanis onnan kezdve gyanús vagy, pedig te csak azt hiszed, hogy menő...

- persze magánemberként is használhatod nyomozás céljából, ezzel sokan nincsenek tisztában pedig evidens, a leendő munkáltatód azonnal rád keres és néhány fénykép igencsak kellemetlen pillanatokat tud okozni, sőt a sorsodról is dönthet.

Mindemellett nem véletlen, hogy valami oknál fogva egyetlen más hasonló stílusú oldal sem tudott eddig életképes maradni. Persze akinek nem jön be a face, annak ott van a twitter vagy az instagram, amiről szintén sokat hallani, de mégis a face az ami az élbolyban halad. Valószínű ez sem véletlen.

Szóval nagyon el kellene gondolkodni azon, hogy ki, mit, hogyan posztol és mennyire kerül a bűvkörébe. Sok hasznát én speciel eddig még nem vettem, de nem is nagyon használom.

2016. márc. 31. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!