Az emberek miért gyűlölik az otakukat? Bevallom, én is gyűjtök ezt-azt (főleg mangákat), bár nem vagyok megszállott. A megszállottakat pedig elsősorban viccesnek tartom.
Az otaku nem csak anime-mangarajongót jelent. Persze, nyugaton főleg azt, de Japánban kicsit máshogy van. És az otakukat ott sem szeretik igazán, mert a többség életképtelen fiatal, aki nem dolgozik, nem jár iskolába, otthon ül, és a szülei tartják el.
Persze ilyen nem csak Japánban van, hallottam olyan (magyar) egyetemistáról, aki szintén hasonló életmódot folytat, azzal a különbséggel, hogy nem otthon, hanem a kollégiumban lakik. Bejár ugyan órákra, de rendre megbukik mindenből, mert csak a rajongásának él (nem animéket néz, de tök mindegy).
Én kedvelem az animéket, a rajzfilmeket és könyv-, valamint rajzeszköz-gyűjtő vagyok. De pont az ilyen emberek gondolkoztatnak el, hogy lehet normálisan rajongani valamiért, nem kell, hogy egész életedet egy szobában éld le.
Ja, és igen, egy csomóan tényleg azt hiszik, hogy az élet olyan, mint az animékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!