Milyen nemzetiségű az, aki Londonban született? És miért?
Figyelem nem elkapkodni a választ! Kíváncsi vagyok ki mit mond, és mivel magyarázza. Tehát nemzetiség, és London...
(Hát lehet rossz kategóriát választottam, ez esetben elnézést, nem volt jobb ötletem.)
Nem feltétlenül lesz brit, csak mert az országban született.
Más országokra más törvények vonatkoznak, két magyar gyereke nem lesz automatikusan brit, csak mert itt születik.
Jajjajjajj, ne feltételezgessen senki semmi hátsó szándékot. Semmi magyar vonatkozása nincsen a kérdésnek, amolyan kvíz-kérdés jellegűnek értelmezzétek!
Arra volnék kíváncsi, hogy az illető ANGOL vagy BRIT? :)
(Nem akartam senkit befolyásolni, ezért nem írtam be a kérdésbe. Kíváncsi voltam, hogy komolyabb gondolkodás nélkül mit írtok, de látom nagyon másfele szimatotok. :))
Londonban született, szülei is, nagyszülei is, és így tovább, tősgyökeres londoni, nem más területről származik egyik felmenője sem.
Nemzetiség tehát a kérdés...!
Brit vagy angol?
Ahogy az előttem szóló írta, teljesen lényegtelen, hogy melyik városban születik az illető, vagy hogy a felmenői melyik városban születtek, éltek, haltak.
A nemzetiség nem döntés, nem hozzáállás kérdése, hanem az ember vére. Azt kell nézni, melyik nép fia.
Az emberek többsége többnemzetiségű, mert több népből kerültek ki az ősei. ( Például lehet valaki olasz-magyar-lengyel-ujgur nemzetiségű, ha ezen népek mindegyikéből voltak a felmenői között. )
Az más kérdés, hogy egy többnemzetiségű személy melyik nemzetiségét részesíti előnyben. Lehet, hogy csak a legnagyobb arányút, lehet, hogy mindegyiket egyformán magáénak érzi.
Brit nemzetiség nincs, angol van. Ez gyenge kvízkérdés lett volna. Az már sokkal nehezebb kérdés, hogy az amerikai, brazil, argentin vajon nemzetiség-e, vagy csak állampolgárság.
Tudtommal az ezen országokban élők nagy többsége úgy gondolja, hogy csak állampolgárság. Én is így vagyok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!