Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen nemzetiségű az, aki...

Milyen nemzetiségű az, aki Londonban született? És miért?

Figyelt kérdés

Figyelem nem elkapkodni a választ! Kíváncsi vagyok ki mit mond, és mivel magyarázza. Tehát nemzetiség, és London...

(Hát lehet rossz kategóriát választottam, ez esetben elnézést, nem volt jobb ötletem.)

2016. márc. 21. 18:31
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Szülőktől függ.
2016. márc. 21. 18:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Szülők is Londonban születtek és további felmenőik is.
2016. márc. 22. 01:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Tudtommal e tekintetben London érdektelen. Az angol törvények ott és másutt Angliában azonosak. És a törvény szerint a születési hely meghatározza az állampolgárságot. Anglia felségterületén születő gyermek angol állampolgárságú, ha nincs a törvényben meghatározott egyéb kizáró ok.
2016. márc. 22. 11:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül lesz brit, csak mert az országban született.

Más országokra más törvények vonatkoznak, két magyar gyereke nem lesz automatikusan brit, csak mert itt születik.

2016. márc. 22. 14:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Jajjajjajj, ne feltételezgessen senki semmi hátsó szándékot. Semmi magyar vonatkozása nincsen a kérdésnek, amolyan kvíz-kérdés jellegűnek értelmezzétek!

Arra volnék kíváncsi, hogy az illető ANGOL vagy BRIT? :)

(Nem akartam senkit befolyásolni, ezért nem írtam be a kérdésbe. Kíváncsi voltam, hogy komolyabb gondolkodás nélkül mit írtok, de látom nagyon másfele szimatotok. :))

Londonban született, szülei is, nagyszülei is, és így tovább, tősgyökeres londoni, nem más területről származik egyik felmenője sem.

Nemzetiség tehát a kérdés...!

Brit vagy angol?

2016. márc. 23. 12:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Angol. (A brit nem nemzetiség, hanem állampolgárság; skótok, írek egy része, de adott esetben akár indiaiak, pakisztániak stb. is lehetnek britek.)
2018. febr. 16. 04:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Ahogy az előttem szóló írta, teljesen lényegtelen, hogy melyik városban születik az illető, vagy hogy a felmenői melyik városban születtek, éltek, haltak.

A nemzetiség nem döntés, nem hozzáállás kérdése, hanem az ember vére. Azt kell nézni, melyik nép fia.

Az emberek többsége többnemzetiségű, mert több népből kerültek ki az ősei. ( Például lehet valaki olasz-magyar-lengyel-ujgur nemzetiségű, ha ezen népek mindegyikéből voltak a felmenői között. )

Az más kérdés, hogy egy többnemzetiségű személy melyik nemzetiségét részesíti előnyben. Lehet, hogy csak a legnagyobb arányút, lehet, hogy mindegyiket egyformán magáénak érzi.

Brit nemzetiség nincs, angol van. Ez gyenge kvízkérdés lett volna. Az már sokkal nehezebb kérdés, hogy az amerikai, brazil, argentin vajon nemzetiség-e, vagy csak állampolgárság.

Tudtommal az ezen országokban élők nagy többsége úgy gondolja, hogy csak állampolgárság. Én is így vagyok vele.

2019. máj. 1. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!