Magyarként Romániában?
Figyelt kérdés
Kiváncsi lennék,hogy magyarként milyen Romániában élni? Nagyon tetszik az ország, és ismertem románokat akik kedvesek voltak velem, amit itthon magyar emberekről nem mondhatok el! Itt folyamatosan a bántást kaptam, a megalázást,ehhez az országhoz csak rossz emlékek kötnek! Elfogadják a magyarokat? Akik tisztelik hogy Erdély már Romániához tartozik,és akik beszélik a nyelvet? Románok és magyarok (vagy fél román-fél magyar) véleményére is nagyon kiváncsi vagyok! :)2016. márc. 20. 17:14
1/4 anonim válasza:
Szia, ha magyarlakta területre mész (kb az ország 1/3-a) akkor ott kedves, magyar (erdélyi/székely) emberekkel fogsz találkozni, ők nem vetnek meg senkit.
Ellenben, ha a fővárosba, vagy olyan városba költözöl, ahol kevés Magyar van, vagy egyáltalán nincs, akkor ott nem igazán fogod jól érezni magadat.
Ott rosszabb a helyzet, mint itthon. Amíg nem derül ki rólad, hogy Magyar vagy, nincs gond, de ha kiderül, akkor hidd el, hogy visszasírnád magad a pokolba is.
De ez tényleg attól függ, hogy merre vagy, ha nem a legrosszabb környékre mész, akkor nincs akkora baj.
2/4 anonim válasza:
Anyukám székely. Ő is hasonlókat mesélt, mint az első. Külföldön élünk, de a magyarországi magyarokkal is találkoztam párszor. Nem valami kedvesek, vendégszeretők. Legalábbis sokan. A székelyek ezerszer barátságosabbak voltak és ők még tisztelik a kultúrát, hagyományt, hazai neveket adnak sokan a gyereknek.
3/4 anonim válasza:
Én születésem óta Erdélyben élek, akárcsak a szüleim, és el tudom mondani, hogy a legtöbb ember kedves és nem ugrik neked, mert magyar vagy vagy ilyesmi. Viszont nagyon rossz érzés, ha nem tudod magad helyesen kifejezni, főleg mivel a nyelvben beszélhetünk nemekről (női-feminin, férfi-masculin, semleges-neutru) és ez elég könnyen összetéveszthető. Jelenleg is iskolába járok, a legtöbb román osztályba járó kedves, de sajnos vannak ellenpéldák is (hol nincsenek?). Erdélyben tényleg megéri élni, én legalábbis mindig olyan szomszédsággal rendelkeztem és rendelkezem, hogy utcai szüretibálokat tartottunk, szülinapokat, gyerekek együtt játszottak, húsvét, karácsonyi kántálás, ajándkozás. :) +románokkal együtt (kivéve a húsvétot, de ez érthető, gondolom.) Remélem, hogy egy kicsit is segítettem. (plusz tanács, én kerülném a tömbházas negyedeket, ott azért elég hideg hangulat tud lenni :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!