Miért nem hoznak arra valami szabályt, hogy nagy tömegben, utcán ne lehessen dohányozni? Illetve olyat, hogy munkahelyeken a személyzeti dohányzót dohányos ember takarítsa?
Nagy tömegben azért is gáz - fesztiválok, szabadtéri rendezvények, vásárok , mert könnyen megégethet az égő cigi másokat, ha a dohányos lent tartja kezét, akkor gyerekeket például. (Volt rá eset baráti körökben, azért mondom.) Ráadásul egy csomó olyan ember is kénytelen cigifüstöt lélegezni, aki nem is akar, mert nem dohányos vagy gyerek.
Amikor megyünk az utcán, és az előttünk lévő szívja-fújja. Hát, az fantasztikus! (ez szarkazmus)
Ha a buszmegállóban nem gyújtanak rá, fél lépéssel arrébb viszont igen, és a szél ugyanúgy arra fújja a füstöt, aki azt kerülni próbálná. Mondanátok, hogy legyek elnéző a dohányosokkal, ők velem sose azok, odaáll mellém, és ott szívja. Ha meg merem említeni, hogy zavar a füst, akkor én vagyok a nagyon bunkó, és "nem az enyém az utca". A dohányzás nem létszükséglet. Ha eszik vagy iszik valaki mellettem, az nem zavar. Asztmásként viszont különösen érzékenyen reagálok a cigifüstre. Nem azt mondom, hogy minden dohányos bunkó, de nagyon sokan magasról tesznek arra, hogy zavarhatnak másokat.
Alkoholt nem lehet az utcán inni, pedig szerintem egy sört ivó ember kevésbé zavaró, mint egy dohányzó. (Mondjuk buszra várva) És egy csomó dohányos még köpköd is. (Nem a részeg tántorgókról beszélek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!