Hogyan lehet egy etnikumhoz tartozni?
Ember, ez nem így működik.
Ha szlovák vagy, és Magyarországon élsz, akkor a szlovák kisebbséghez tartozol. Ha cigány vagy, akkor a cigány kisebbséghez tartozol. Ha én kiköltöznék Portugáliába, akkor a magyar kisebbséghez tartoznék. Ez nem egy tisztség, vagy klubtagság, ez egy társadalmi helyzet, ami csakis attól függ, hogy honnan származol és hol laksz, semmi mástól.
Egy etnikumhoz születni kell.
Persze ,mint pl. mondjuk a zsidóságba belehet térni.
Nagy mázli ,hogy én zsidó vallású és származású is vagyok. :DD
De ha neved szlovák eredetű és az elődeid is szlovákok voltak akkor szlovák vagy.
Hogy érted, hogy "kezdeni valamit"? Mit akarsz elérni? Szerintem még most sem tiszta számodra, hogy mit takar az etnikum fogalma.
Ha annyira vagy szlovák, hogy szlovák eredetű vezetékneved van, de amúgy semmi másban nem nyilvánul meg ez a relatíve messzire visszanyúló dolog, akkor te nem vagy kisebbségi, és pont. Az én vezetéknevem például egy Pest-megyei kétezer-fős faluhoz eredeztethető vissza, de semmiféle jogi, vagy társadalmi kötődésem nincs azzal a környékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!