Az ókori olimpiákról?
Lenne pár kérdésem az ókori olimpiákkal kapcsolatban...
Mivel mérték az időt az ókori versenyeken?
Nero császár hány olimpiai bajnok címmel büszkélkedhetett?
Ki találta meg a XIX. században az ókori olimpiai játékok színhelyét?
Melyik versenyszám nem volt az ókori játékok programjában? (Ökölvívás/Trombitások és kikiáltók versenye/Lovas versenyek)
ilyesmiket találtam:
"Az mai értelemben vett „olimpiai rekordokat” sem tartották nyilván, a győzteseket csupán társaikhoz mérve állapították meg, és nem hasonlították össze az előző játékokon elért eredményekkel. Ez valahol érthető is, hiszen a futószámoknál nem rendelkeztek megfelelő időmérő eszközökkel."
Néró: 6 győzelem
írni akartam, hogy nem értem a következő kérdést, de közben megtaláltam a totót; hm, nem akarom megbántani az összeállítóját, de...
Látom, Néróra a 6 győzelem nem jó, szóval tippem sincs
az utolsó kérdésre Pierre de Coubertin báró a helyes válasz (szerintem, mert a kérdésnek sincs értelme)
Trombitások versenye nem volt
Visszavonom - trombitások is voltak... bizonytalanul rémlett, de az idézett forrásban nem volt, s gondoltam, rosszul tudom, de közben keresgélem ezt a Nérót (mellesleg Te is megtehetnéd, elvégre Néked feladat:)), és ezt találtam:
Az 1. napon: a trombitások és kikiáltók versenyére, az eskütételre és a sportküzdelmek elõkészületeire került sor.
A 2. napon: a gyermekek (csak fiúk) versenye zajlott.
A 3. napon: pentatlon (az öttusa elõdje) és lovasversenyek voltak, illetve áldozathozatal Akhilleusznak és Pelopsznak.
A 4. napon (teliholdkor): további áldozatok és lakoma következett.
Az 5. napon: futóversenyek, birkózás, ökölvívás, pankration (a birkózás és a boksz keveréke), illetve fegyveres futás zajlott.
A 6. napon: megkoszorúzták a gyõzteseket és megvendégelték a résztvevõket.
Szóval a háromból úgy látom, mindenik volt.
( [link] )
OK, Nérót nem találom, nem tudom, bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!