Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kereszt levél megléte számít?

Kereszt levél megléte számít?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én már több mint 10éve meg vagyok keresztelve. Az én keresztelésem nem születésem után történt, hanem általános iskolai hittan óra által volt lehetőség.

Az elmúlt hónapokban felötlött, hogy semmi írásos nyoma nincs annak, hogy én meg vagyok keresztelve..

Az lenne a kérdésem, hogy nem ilyenkor kapjuk meg a kereszt levelet?

Egyáltalán utólag még el lehet kérni?

Hogyan működik ez?

Mi a szokás?

A tartalmi választ megköszönném!

2016. febr. 14. 06:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha netalántán szükséged lesz rá (elköltözöl és ott majd valami okból kérik), kikéred azon a plébánián, ahol megkereszteltek.
2016. febr. 14. 07:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Természetesen el tudod kérni bármikor azon a plébánián, amelyiknek a templomában megkeresztelkedtél, ez hivatalos.Ki szokták adni, esetleg megkérdezhetik hogy mihez kell.

Szoktak adni keresztelkedéskor egy keresztelési emléklapot, ez nem hivatalos, de a dátum meg a hely, vallás rajta van, azt sem kaptál?

2016. febr. 14. 15:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos SEMMI féle dokumentumot nem kaptam..
2016. febr. 14. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Valld be, hogy ez "kereszt"-kérdés volt.
2016. febr. 15. 12:52
 5/5 anonim ***** válasza:

A keresztlevelet ott lehet kikérni, ahol megkereszteltek.

Isten szemszögéből és a hit szemszögéből semmit nem jelent a keresztlevél. Ez csak vallási formalitás. Isten a szívek vizsgálója és nem azt nézi, hogy te milyen keresztény felekezethez vagy valláshoz tartozol, és azt sem nézi, hogy meg vagy e keresztelve vagy sem valamelyik felekezetnél, vallásnál.

Isten azt nézi, hogy hitben és szeretetben éled e az életed.

2016. okt. 22. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!