Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Büszkének kell lennem arra,...

Büszkének kell lennem arra, hogy magyar vagyok?

Figyelt kérdés
Sosem értettem ezt. Hogy lehet valaki valamire büszke, amit nem ő ért el, hanem csak veleszületett jellemzője? Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy büszke vagyok arra, hogy szőke a hajam.
2016. febr. 11. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:
38%
Ezt elmagyarázhatnád a melegeknek is :)
2016. febr. 11. 17:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Igaz , a szégyen is ezen a józan logikán végig futtatva is marhaság . A szokás és ezen alapszik , gratulálunk a házasságot kötőnek meg ha gyerek születik . Ez egy természetes folyamat és erőltetett külsőségek elvárások rakodnak rá .
2016. febr. 11. 17:14
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Miert olyan furcsa ez? Az orszag amiben felnottel, amiben a szuleid felnottek, es amiben a nagyszuleid felnottek generaciokon at formalta a csaladod identitasat, szokasait, ertekrendjet, kulturajat. Ha buszke vagy arra aki vagy, akkor legyel arra is buszke, ahonnan jottel.
2016. febr. 11. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Én pont így gondolom, hogy csak arra tudok büszke lenni, amiért tettem. Semmi bajom azzal, hogy magyar vagyok, valahogy még örülök is neki, de nem vagyok rá büszke.
2016. febr. 11. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:

#1: mert ugye az összes meleg azt mondja, ő büszke arra, hogy meleg, véletlenül sem arról van szó, hogy büszke arra, fel tudja vállalni...

Már vártam valami hasonlóan elmés választ, és persze elsőnek jött.

2016. febr. 11. 17:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Én sem értem ezt a mentalitást. Gondolom aki nem tud a saját sikereivel büszkélkedni az mond ilyeneket.
2016. febr. 11. 17:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Osztom a véleményedet, szerintem is csak arra lehet büszke az ember, amit ő maga ért el. A nemzetiség/állampolgárság nem érdem, hanem állapot, amiről még csak nem is tehetünk.
2016. febr. 11. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!