Külföldön élve mit lehet tenni maró honvágy ellen?
Figyelt kérdés
2016. febr. 6. 16:03
1/13 anonim válasza:
Mióta vagy kint , mi a történeted ?
2/13 A kérdező kommentje:
nagyon röviden: Három éve. Németországban. Minden rendben van, a számításaim bejöttek. A családommal, az otthoniakkal tartjuk a kapcsolatot skype-on, ha szabadságom van, hazautazom. Mégis, sokszor rám tör az érzés. Egyelőre nem tudok hazaköltözni, munka, pénz... de a honvágy sokszor úgy rám telepszik, hogy akaratlanul elég sok kaput bezárok itt magam körül, ami az emberi kapcsolatokat illeti.
2016. febr. 6. 16:19
3/13 anonim válasza:
Majd ha kicsit jobban beilleszkedsz, ha igazán érzed, hogy befogadtak, elmúlik, hidd el!
Tapasztalatból beszélek.
4/13 anonim válasza:
Még két év, és enyhül. Ha hazalátogatsz, és látod a különbséget, örömmel mész vissza. Megszabadulni, valószínűleg soha sem tudsz az érzéstől, Te ilyen vagy.
5/13 anonim válasza:
Gondolj arra, hogy Magyarország megvár.
6/13 anonim válasza:
nekem nem enyhult,visszakoltoztem.
talalni kellene olyan munkat amivel ingazol.
keress magyar tarsasagot,baratokat.
7/13 anonim válasza:
Én nagyváradi vagyok. Akkoriban a szüleimmel jöttem 26 éve élek itt van családom otthonom.A honvágy mindig lesz néha kicsit erősebb gyengébb, sokszor álmomban otthon járok reggel felébredve jó érzés tölt el, hogy váradon voltam ha csak álmomban is. Ritkán járok haza kihaltak a nagyszülők, de mikor ott voltam lelkileg feltoltódve megerősödve jöttem haza. A honvágy sosem múlik, a szülőföld szeretete mindig megmarad.
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Azt hiszem, konkrétan ilyesmikre gondolok: anyukám, nagynéném, testvérem, családtagjaim, barátok, ismerősök, háziállatok, az otthoni utcák, üzletek, munkahely... a mindennapi élet, amiből én már hiányzom, és ami nekem hiányzik. Pl. nem tudok átszaladni anyuhoz, hogy sütöttem palacsintát, hoztam egy kis kóstolót... stb. Valószínűleg tényleg nem fog ez nálam változni, és el kell gondolkodni a hazamenetelen, hazaköltözésen.
2016. febr. 9. 23:09
10/13 anonim válasza:
Nézd -vagy hallgasd- a magyar tévét. Szidják, hogy közszolgálati, meg minden, de sok érdekes témát hallani, hülyeséget is.
Éehet a youtubon is nézni, hallani érdekes dolgokat, még a déli harangszót is!
Vagy vízállásjelentést, komolyan.
Lehet hallgatni a youtubon jó magyar zenéket is, lehet énekelni is vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!