A szocializmus alatt (hatvanas, hetvenes években) kik utazhattak rendszeresen Nyugat-Európába?
Figyelt kérdés
A kérdés elsősorban azokhoz szól, akik akkor már felnőttek voltak. Van egy rokonunk, aki állandóan azzal dicsekszik, hogy ő évente utazott nyaralni akkoriban (hatvanas évek közepétől a hetvenes évek közepéig) Nyugat-Európába. Viszont én azt hallottam, hogy ezt akkortájt nem engedték egy egyszerű átlagembernek, meg hogy nagyon nehezen lehetett nyugati útlevelet szerezni. Akkor ő hogy utazgathatott? Légyszi magyarázzátok meg, mert érdekel a dolog, és nem vagyok képben azzal a korral.2010. márc. 26. 12:49
1/3 anonim válasza:
Az átlagember valóban nemigen utazhatott már csak azért se mert volt ún évenkénti valutaellátmány ami 30 dollár volt és abból nemigen lehetett ugrálni.Ügyeskedők meg mindíg voltak de avval dicsekedni meg nem ildomos.
2/3 anonim válasza:
Jó ismerettséggel sokan utaztak. Aki utazási irodában dolgozott az is.
3/3 anonim válasza:
külkeresek, vagy ilyen kapcsolattal rendelkezők. meg a nagyon jó elvtársak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!