Magány elleni megoldás? Mi a véleményetek? Részletesen
lent.
Figyelt kérdés
Nagy gondnak tartom, hogy manapság nincsenek igazi közösségek. Sokan vannak/vagyunk egyedül, pedig nem kellene magányosnak lennünk és begubóznunk.
Mi lenne a véleményetek egy önellátó közösségről, ahol szinte mindenki ismerné egymást legalább látásból, sok közös programmal és ott segítenénk a másiknak, ahol tudnánk? Lehet, hogy vannak még ilyen közösségek, azonban ez nem nagyon jellemző a mai társadalomra.
Esetleg milyen ötleted van egy ilyen önellátó közösség létrehozásával kapcsolatban? (Nem vallási közösségre gondolok, sem szektára, hanem egy "normális" embercsoportra.)
Csak elhatározás kérdése és csatlakozhatsz hozzájuk!
2010. márc. 24. 10:09
2/14 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszene. Remélem, ha megalakulna, nem lenne kizáró ok a belépéshez, hogy csak 14 éves vagyok. :-D Bár (még) nincsenek olyan problémáim, amik a klasszikus felnőttkorral járnak, de magányos vagyok, és mindig is a nálam idősebbekkel jöttem ki jól. Tehát nekem tetszene egy ilyen, rémes tud lenni, ha az ember állandóan egyedül van. Persze, a korombeliek közt rengeteg "klikk" van, de félek tőlük, zavarnak.
Hm. Érdekes a bárka-program. Azonban egy kicsit megijeszt, hogy az a Magyarok Szövetsége oldalán található.
2010. márc. 24. 10:29
5/14 A kérdező kommentje:
Kedves 10:10-es! :-)
Esetleg lenne valami ötleted azzal kapcsolatban, hogy milyen közösségi programokat lehetne szervezni?
2010. márc. 24. 11:03
6/14 anonim válasza:
Így kezdődik a kommunizmus, az emberek egységesek akarnak lenni, tűnjenek el a nevek, stb legyen egy hatalmas egység. Aztán megelégelik sok idő múlva és majd olyan kérdéseket raknak fel, hogy "Miért nem lehetek végre egyedül?" Aztán újból előtérbe kerül az ember, a nevek és megy tovább a körforgás...
2010. márc. 24. 16:48
7/14 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó Hozzászóló! Ebből a szempontból még nem is vizsgáltam meg a kérdést, eszembe sem jutott. Valószínűleg az aranyközépút lenne a helyes megoldás: barátságos környezet, ugyanakkor az egyént sem elnyomni...
2010. márc. 24. 16:54
8/14 anonim válasza:
Igen, csakhogy emberekről van szó, akikkel ezt lehetetlen megvalósítani. Ha nincsenek közösségek mint ma, akkor a demokráciát kihasználva egy csomó emberből állat lesz, elszabadulnak az indulatok, gyerekek nem büntethetők, azt csinálnak amit akarnak. Ha kommunizmus lenne, azaz egység, akkor pedig a szabadságért jelszóval akarnának kitörni, akkor pedig azért lennének gondok. És az arany középutat sajnos nem lehet megvalósítani, és az okai ennek maguk az emberek.
2010. márc. 24. 17:09
9/14 A kérdező kommentje:
Nem értek egyet, hogy nincs arany középút. Egy kisebb falu tökéletes lenne az emberi közösség szempontjából. Ha az emberek kedvesebbek lennének egymással, figyelnének a másikra, lennének közös programjaik, és nem a tv előtt élnék ki a közösség iránti vágyat. Tulajdonképpen hozzáállás kérdése, és nem hiszem, hogy ez lenne a kommunizmus vagy a másik véglet.
2010. márc. 24. 18:36
10/14 anonim válasza:
Miért ijesztett meg a magyarok szövetsége?
Egyébként az ötletgazda egy tanár,vannak mag-falvak,ahol élnek is ilyen szellemiségben emberek(plGomba mellett).
Pár embert ismerek,aki bár nem ilyen közösségbe él,ok,mindegyik kissé elvont álmodozó,de jó emberek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!