Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Példát vehetünk a Krisna-völgy...

Példát vehetünk a Krisna-völgy közösségéről?

Figyelt kérdés

A közösségi életre gondolok. Igaz, sok szabály van, amely "normális" embereknek nem fekszik, talán nem is egészséges, viszont az emberek igazi közösséget alkotnak: van munkájuk, a többiekkel összejárnak, sok közösségi program van, senki sincs egyedül. Gyakran pedig itt "kint" a családoknak közös programja sincs, max. a tv, ami kívánnivalót hagy maga után. Ezen az oldalon sokszor panaszkodnak a kisgyerekes anyukák, hogy rettenetesen magányosak, nincs társaságuk a babán kívül. Sok idős is magányos és szeretetre vágyik.

Amellett a Krisna-völgy önellátó, tehát nem függ annyira semmitől, és igyekszik nem szennyezni a környezetet.

Te nem hiányolod az igazi közösségi életet?

2010. márc. 24. 08:22
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%
Azért mondják önellátónak, mert a mindennapi élelmet saját maguknak termelik meg. A pénz pedig olyan dolgokra kell, amit (még) nem tudnak előállítani maguknak. A pénz egy része a Krisna-völgybe ellátogató túristáktól van.
2010. júl. 29. 18:17
 12/14 anonim ***** válasza:
29%

Szerintetek ha egy szervezet vagy mozgalom csak a pénzre hajt, akkor ilyen szigorú szabályokat hírdető vallás nevében teszi??? Gondolkozzatok már egy kicsit irigykéim....

Egyébként azokat a fullos kocsikat nem a szerzetesek veszik az adományokból, hanem vannak olyan igen gazdag - de nem krisnás - szimpatizásaik, akik néha felajánlják a kocsijukat -egy időre - a szerzetesek szállítására...

Ezt konkrétan tudom, mivel nekem van közeli kapcsolatom a kisnásokkal, és tapasztalatból tudom, hogy nem csak a pénzre hajtanak...

A farm pedig tényleg önellátó abból a szempontból, hogy nem halnának éhen az emberek, ha megszünne minden kapcsolatuk a külvilággal.

A belinkelt vidiről meg annyit, hogy az ott egy - ismétlem 1!!! - szerzetes, honnan veszitek, hogy az ő technikáját, vagy módszerét jó szemmel nézi a krisnás közösség? Azt hiszitek erre képezték ki? Azt hiszitek, hogy mind ilyenek? Én megint csak tapasztalatból mondhatom, hogy nem pont ilyenek...

2011. dec. 17. 13:46
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én linkeltem azt a videót.

Amúgy azt a személyt eddig kb. ötször rúgták ki a krisnás közösségből.

Ez az ő személyes honlapja:

www.harciszerzi.hu

Már nem krisnás. :D

2011. dec. 17. 14:50
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Az igazat megvallva elég egyedi arc, kicsit olyan "magányos farkas" xD, de krisnás. És igen, ha egy bhakta rossz fát tesz a tűzre, akkor a templomból kitilthatják bizonyos időre, a sértésének megfelelő mértékben. De gondolom ezen nincs kritizálni való, mert ha egyszer valaki nem illik egy közösségbe, mert pl. rontja az ottani morált, akkor a közösségnek van joga megkérni szépen, hogy az elkövetkezendő xy időre ne jöjjön a környékre.
2011. dec. 17. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!